Skatteliste-slippet

Stjernemeglerens inntekt skrelt med seks millioner

For flere av de store profilene ble eiendomsmegleryrket litt mindre innbringende i fjor – men enkelte dro inn mer. Sjekk listen.

Eiendomsmeglerne håver fremdeles inn millionlønninger. Her er et utvalg fra toppen (f.v.) Ruth Norstrøm i DNB, Kari Børke i Børke & Partners, Tom Elliot Johnsen i Sem & Johnsen, Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo, Grethe Meier i Privatmegleren og Fredrik Dyve i Dyve & Partners.

Privat / Pressefoto
 • Karl Wig
Publisert:

Etter et rekordår med 14,2 millioner kroner i inntekt i 2017, fikk stjernemegler Fredrik Dyve barbert ligningsinntekten sin med nær seks millioner kroner i fjor.

Dyve, som er partner og daglig leder i Dyve & Partners, står oppført med 8.395.243 millioner kroner i inntekt for 2018.

Han sier han lever godt med det:

– Dette handler ikke om pengene for meg, sier Dyve til E24.

– Jeg har konkurranseinnstinkt og trives enormt med å forvalte noe av det viktigste som kundene mine har av verdier. Jobben er superspennende.

Megleren, som over flere år har blit kjent som Norges best betalte, sier inntekten hans for 2017 ble unormalt høy grunnet mye privat utbytte fra selskapet.

– Inntekten i fjor er nok mer i tråd med normalen. Butikken går ikke noe dårligere, og vi har fortsatt mange transaksjoner i det øvre prissjiktet, sier Dyve.

Les også

Eiendomsmeglere dumper prisene

Flere fikk millionskrell

Han er ikke den eneste meglerprofilen som fikk betydelig inntektsskrell i fjor – tross rekordhøyt salgsvolum i boligmarkedet:

 • Grethe Meier, administrerende direktør i Privatmegleren, fikk ifølge skattetallene 1,25 millioner i ligningsinntekt i 2018, mot 2,72 millioner året før.
 • Bergen-turbomegler Christer Vikebø, lenge kjent som landets mestselgende, fikk et inntektsfall fra 3,96 millioner til 3,37 millioner
 • Inntekten til Tom Jørgensen, daglig leder i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen, falt fra 4,16 til 3,66 millioner kroner
 • Og Ruth Norstrøm, sjefen for DNB Eiendom i Tromsø og kjent som byens mestselgende megler, hadde en inntekt på 3,03 millioner – ned fra 3,6 millioner året før.

Drar ifra

Men enkelte bransjekolleger hadde et jubelår i 2018.

Tommy Stensrud, partner i meglerkjeden Boa, økte inntekten sin med 3,4 millioner kroner. Han står oppført med 5.760.695 kroner i inntekt i fjor, opp fra 2,3 millioner året før.

Og Hedda Karoline Ulvness, direktøren for Eie-meglerkjeden, økte inntekten sin fra 1,64 millioner i 2017 til 2,23 millioner i fjor.

Boligprisene i Norge steg med 2,8 prosent gjennom 2018. For eiendomsmeglere er det ikke først og fremst salgspriser, men god oppdragsinngang som sikrer levebrødet.

Det ble solgt 90.828 boliger i Norge i 2018, noe som er rekordhøyt.

Ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) har meglernes vederlag stått for fall de siste årene, et angivelig utslag av sterk konkurranse og lansering av flere billig-tjenester.

Les også

Meglersjef vil avskaffe søndagsvisningene

Les mer om skattelistene:

Les også

SKATTELISTENE: Sjekk topplisten i din kommune

Les også

Isabelle Ringnes mer enn doblet formuen

Les også

Tjente 443,3 millioner kroner i fjor

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Skatteliste-slippet
 2. Privatmegleren
 3. Grethe Meier
 4. Norges Eiendomsmeglerforbund
 5. Skattelistene
 6. Eiendomsmegler1
 7. DNB Eiendom

Flere artikler

 1. Isabelle Ringnes mer enn doblet formuen

 2. Isabelle Ringnes økte inntekten med 36 millioner i fjor

 3. Så mye tjente influencerne i 2019

 4. Annonsørinnhold

 5. Mannen på inntektstoppen i Oslo har for lengst flyttet til USA

 6. Betalt innhold

  Tok ut rekordlønn for å kjøpe og pusse opp villa