Hurtigruten avbestiller grønne motorer på grunn av coronakrisen

Hurtigruten har avbestilt gassmotorer til tre skip på grunn av coronakrisen. Skipene skulle konverteres fra diesel til gass for å redusere utslipp.

Hurtigruten har avbestilt gassmotorer til tre skip på grunn av coronakrisen. Her er det nye ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen ved kai i Tromsø.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Hurtigruten hadde opprinnelig bestilt motorer til å konvertere seks skip fra dieseldrift til LGN, det vil si flytende naturgass som drivstoff. Nå er motorene til tre av skipene avbestilt, skriver Teknisk Ukeblad.

Kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten sier at planen fortsatt er å bygge om tre skip til LNG-drift.

Les også

Hurtigruten øyner håp etter statsrådsmøte: – Målet er å få på plass en løsning

– Ingen prosjekter er kansellert eller droppet. Men i kjølvannet av coronakrisen kan det komme endringer og justeringer. Tre av skipene skal oppgraderes til batteri- og gassdrift som planlagt. Disse blir også de første cruiseskipene i verden som går på biogass. Ytterligere ett skip er allerede ferdig oppgradert med helt nye lavutslippsmotorer og annen teknologi, sier Ege.

Han opplyser at rederiet vil bruke biodiesel for å oppnå de nødvendige CO₂-reduksjonene i henhold til kravene fra Samferdselsdepartementet.

Hurtigruten og Havila Kystruten skal fra 1. januar 2021 dele på ruten mellom Bergen og Kirkenes. Et krav fra Samferdselsdepartementet i anbudskontrakten er at skipene skal ha 25 prosent lavere CO₂-utslipp enn dagens flåte.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Hurtigruten

Flere artikler

  1. Hurtigruten forlenger driftsstansen

  2. Hurtigruten vil ikke seile før tidligst midten av juni

  3. Regjeringen avslår Hurtigrutens bønn: Nekter å øke støtten

  4. Betalt innhold

    Hurtigruten forlenger driftsstansen

  5. Hurtigruten øyner håp etter statsrådsmøte: – Målet er å få på plass en løsning