Hurtigruten avbestiller grønne motorer på grunn av coronakrisen

Hurtigruten har avbestilt gassmotorer til tre skip på grunn av coronakrisen. Skipene skulle konverteres fra diesel til gass for å redusere utslipp.

Hurtigruten har avbestilt gassmotorer til tre skip på grunn av coronakrisen. Her er det nye ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen ved kai i Tromsø.

Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Hurtigruten hadde opprinnelig bestilt motorer til å konvertere seks skip fra dieseldrift til LGN, det vil si flytende naturgass som drivstoff. Nå er motorene til tre av skipene avbestilt, skriver Teknisk Ukeblad.

Kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten sier at planen fortsatt er å bygge om tre skip til LNG-drift.

Les også

Hurtigruten øyner håp etter statsrådsmøte: – Målet er å få på plass en løsning

– Ingen prosjekter er kansellert eller droppet. Men i kjølvannet av coronakrisen kan det komme endringer og justeringer. Tre av skipene skal oppgraderes til batteri- og gassdrift som planlagt. Disse blir også de første cruiseskipene i verden som går på biogass. Ytterligere ett skip er allerede ferdig oppgradert med helt nye lavutslippsmotorer og annen teknologi, sier Ege.

Han opplyser at rederiet vil bruke biodiesel for å oppnå de nødvendige CO₂-reduksjonene i henhold til kravene fra Samferdselsdepartementet.

Hurtigruten og Havila Kystruten skal fra 1. januar 2021 dele på ruten mellom Bergen og Kirkenes. Et krav fra Samferdselsdepartementet i anbudskontrakten er at skipene skal ha 25 prosent lavere CO₂-utslipp enn dagens flåte.

Her kan du lese mer om

  1. Hurtigruten

Flere artikler

  1. Regjeringen avslår Hurtigrutens bønn: Nekter å øke støtten

  2. Hurtigruten forlenger driftsstansen

  3. Hurtigruten vil ikke seile før tidligst midten av juni

  4. Annonsørinnhold

  5. Hurtigruten øyner håp etter statsrådsmøte: – Målet er å få på plass en løsning

  6. Betalt innhold

    Hurtigruten forlenger driftsstansen