Play Magnus kjøper e-læringsselskap

Magnus Carlsens appselskap kjøper den London-baserte e-læringstjenesten Chessable.

Foto: Paul Childs / X03809
  • E24
Publisert:,

– Jeg er virkelig imponert over hva David Kramaley (grunnlegger av Chessable, journ.anm.) og teamet hans har klart å oppnå på så kort tid, sier Magnus Carlsen i en uttalelse.

Chessable ble startet i 2016, med utgangspunkt i at grunnleggeren Kramaley trengte et hjelpemiddel for å forbedre egne sjakkåpninger.

Kramaley utviklet første versjon av det som nå er tjenesten Chessable sammen med den amerikanske sjakktreneren John Bartholomen.

– Jeg tror dette er et effektivt verktøy som kan hjelpe spillere på alle nivåer, sier Carlsen.

Play Magnus har kommet med en pressemelding om oppkjøpet. Der kommer det frem at aksjonærene i Chessable mottar en kombinasjon av kontanter og aksjer i Play Magnus som oppgjør for alle aksjene i Chessable.

Lastet ned over tre millioner ganger

Play Magnus er en mobilapp som lar brukere spille sjakk mot nitten forskjellige versjoner av verdensmesteren. Magnus Carlsen og hans team har bygget opp selskapet de siste fem årene.

Den letteste graden er en fem år gammel Carlsen, som naturligvis er enklere å vinne over enn den vanskeligste graden på åtteogtyve år, da han ble verdensmester for fjerde gang.

Siden oppstarten i 2015 har appen blitt lastet ned over tre millioner ganger, og selskapet driver fra før tre forskjellige apper – flaggskipet Play Magnus, opplæringsappen Magnus Trainer og sjakknettstedet Chess24.

Carlsens teknologiselskap, som han eier rundt en fjerdedel av, omsatte for 5,4 millioner kroner i fjor, opp 150 prosent fra 2017. Driftsresultatet endte på minus 9,43 millioner kroner.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Magnus Carlsens tek-selskap tapte nesten 10 millioner kroner i fjor

  2. Formuen sank i verdensmesteråret

  3. Vil børsnotere Play Magnus - prises til 800 mill.

  4. Annonsørinnhold

  5. Tung børsdebut: Papirtap på over 15 millioner kroner

  6. Magnus Carlsen blir ambassadør for handelsplattform som tilbyr omstridte produkter