Slik blir Ubers flygende taxier

Konseptbilder ble presentert på den årlige Consumer Electronics Show-messen i Las Vegas. De flygende drosjene er ventet fra 2023. 

FREMTIDEN OM FIRE ÅR: Flygende biler er et fast innslag i sci-fi-filmer. Ifølge Uber er det ikke lenge til fremtiden er her.

Foto: Bell
  • Hans M. Jordheim
Publisert: Publisert:

Det blir en krysning mellom helikopter og gigantdrone. Det skal kunne ta av og lande vertikalt. Ubers flygende taxier vil etter planen rulles ut fra 2023.

Nå har én av Ubers samarbeidspartnere i dette prosjektet, som går under navnet Uber Elevate, sluppet konseptbilder som gir et nærmere blikk på hvordan de futuristiske, hybridelektriske luftfartøyene tenkes å se ut.

Designet kommer fra det amerikanske selskapet Textron, nærmere bestemt deres underavdeling Bell, som ifølge Textrons nettside produserer luftfartøy til både kommersiell og militær bruk.

Foto: Bell

Bildene viser at de flygende taxiene, som går under navnet Bell Nexus, vil benytte seg av samme metode for takeoff som Bells luftfartøy er blitt kjent for å bruke – ved hjelp av seks «ducted fans», eller innkapslede vifter, som kan vendes nedover.

– Industrien har avventet avsløringen av vår flygende taxi en stund nå, så dette er et veldig stolt øyeblikk for Bell, sier Bell-sjef Mitch Snyder i en pressemelding.

Uber planlegger å lansere deres Uber Air-tjenester i området rundt byene Dallas og Forth Worth i Texas, samt i Los Angeles, om fire år.

Foto: Bell

Selskapet har tidligere sagt at de satser på å begynne testflyging i 2020. Før den tid ventes de å bli børsnotert. Både Uber og konkurrenten Lyft sendte søknader til det amerikanske finanstilsynet i desember og jobber nå for en børsnotering i 2019.

Børsnoteringen til Uber har etter sigende blitt verdsatt til 120 milliarder dollar, over 1.000 milliarder kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Uber

Flere artikler