Tono og GramArt vil kreve revisjon av Tidal og pengene tilbake

Tono og GramArt reagerer kraftig på Tidal-anklagene. De vil kreve revisjon og pengene tilbake av selskapet, om det er hold i påstandene.

FORLANGER REVISJON: Administrerende direktør i Tono, Cato Strøm.
Publisert: Publisert:

– Vi vil forlange å få en revisjon av Tidal. Vi vil ha tilgang til alle relevante data, sier administrerende direktør Cato Strøm i opphavsrettighetsorganisasjonen Tono til Dagens Næringsliv.

Avisen hevdet onsdag at lyttertallene til artistene Beyoncé og Kanye West er blitt manipulert i strømmetjenesten Tidal. Det skal ha ført til at artistene har fått større utbetalinger på bekostning av mindre artister.

Tono forvalter rettighetene til norske låtskrivere og komponister. Når sanger forvaltet av Tono spilles på en strømmetjeneste som Tidal, skal Tono ha rundt 12 prosent av abonnements-inntekten Tidal henter inn.

Les også

Får 40 milliarder kroner i «finanskrisebot»

– Hvis dette er riktig, så er det veldig alvorlig. Tidal er en stor kunde som betaler oss mange millioner kroner, sier Strøm.

Daglig leder Elin Aamodt i artistorganisasjonen GramArt sier hun er sjokkert etter å ha lest om saken.

– Dette er jo å ta penger andre artister skulle hatt. Det kalles tyveri det. Dette er trist og et enormt tillitsbrudd, sier Aamodt.

– Dersom det har skjedd manipulasjon som har gått utover våre medlemmer, vil vi kreve at de får utbetalt det de skulle hatt.

Tidal selv hevder tallene er stjålet og benekter at de har manipulert tallene. Til NTB kaller de artikkelen en svertekampanje.

Les også

NTNU trues med søksmål etter Tidal-avsløring

Les også

DN: Beyoncé og Kanye Wests lyttertall manipulert i Tidal

Les også

Mobilkjempe gjør storoppkjøp i Tidal

Publisert:

Her kan du lese mer om