Norgesgruppen: - Bra for Coop

Norgesgruppen mister ikke nattesøvnen av Ica-salget til Coop.

SOVER GODT: Konserndirektør, Per Roskifte og konsernsjef i Norgesgruppen Tommy Korneliussen under møtet med landbruks- og matminister Sylvi Listhaug høsten 2013.
Publisert:

- Det er en god situasjon for Coop å få styrket seg og godt for Ica Norge som lenge har gått i rødt. Vi er klare til å ta opp konkurransen med den styrkede aktøren Coop, sier Per Roskifte, kommunikasjonsdirektør i Norgesgruppen, til E24.

Mandag morgen meldte Ica at de selger sin norske virksomhet til Coop for vel 2,15 milliarder kroner. Kjøpet må godkjennes av Konkurransetilsynet, som har 130 arbeidsdager på fatte et vedtak.

En annen sak som også har vært på bordet til Tilsynet er en felles innkjøpsavtale mellom Norgesgruppen og Ica.

Roskifte «tar til etterretning» at dagens nyhet er kroken på døren for deres innkjøps- og distribusjonsavtale med Ica Norge.

- Vi la kraft og arbeid i avtalen, så vi skulle gjerne fått avklart den. Det er det vi har jobbet for, sier han.

- Hvordan blir det å operere i et marked med bare tre aktører?

- Konkurransen er sterk. Vi tror ikke det svekker konkurransen at Coop styrker seg og blir nummer to. Vi tror fortsatt vi har en sterk konkurranse mellom tilnærmet tre like store aktører.

- Det er ingen grunn til å være pessimister i forhold til konkurransen, snarere tvert i mot: Vi vil nok se en mer offensiv Coop fremover, sier Roskifte.

Les også:

Ica og Norgesgruppen venter fortsatt: Saksbehandlingstid: 602 dager, and counting...Norgesgruppen-tall: Nå faller matvareprisenMeny og Kiwi skal redde Norgesgruppen i Danmark

Publisert: