Restauranter må holde stengt – mangler kokker

Kokkemangel tvinger flere restauranter i Bergen til å holde stengt i sommer. Mange permitterte kokker har funnet seg andre jobber.

Flere restauranter i Bergen har blitt nødt til å stenge enkelte dager på grunn av kokkemangel. Restaurantene på bildet er ikke omtalt i saken.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Hvor er kokkene blitt av? spør assisterende restaurantsjef Jennifer Fernandez i Allmuen oppgitt.

Forrige uke måtte restauranten holde stengt to dager. Det var rett og slett ikke vikarer å oppdrive, skriver Bergens Tidende.

Gode kokker har vært mangelvare lenge, men problemet har økt jevnt det siste året, forteller Fernandez.

– Med stenging og gjenåpning om hverandre, har mange permitterte kokker funnet seg andre jobber.

Flere andre restauranter BT har snakket med, bekrefter problemet.

– Det er som å fiske i tomt hav, sier Silje Sandnes, driftsleder og medeier i Bien restauranter.

– Mangelen på arbeidskraft gjelder i både Norge og Europa, og for hele serveringsbransjen – også renholdere og servitører, opplyser kommunikasjonsdirektør Merete Habberstad i NHO Reiseliv.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Restaurant
  2. Restauranter
  3. Reiseliv
  4. Bergen
  5. NHO

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Oslo er åpen og solen skinner. Likevel må utestedet stenge to dager i uken.

  2. Betalt innhold

    Utelivstopp måtte hente kokk i Italia til nytt utested

  3. Skal lede prestisjehotell: Varsler bemanningskrise i bransjen

  4. Stenger ned Trondheim: Tror opptil 2.000 permitteres «innen få dager»

  5. Kamp om arbeidskraft i hotellbransjen: – Vi har gjester og mangler folk