Naf: Volkswagen Golf var fjorårets mest kjøpte bil

Publisert: Publisert:

– Bruktmarkedet var rekordhøyt i fjor, med 520.000 bruktbilkjøp. Fire av fem biler som selges i Norge er en bruktbil. Når man legger tallene sammen for brukte og nye biler var det faktisk Volkswagen Golf som ble årets mest solgte bil, sier Camilla Ryste i en pressemelding.

Hun er kommunikasjonssjef i Naf, Norges Automobil-Forbund.

Da Opplysningskontoret for Veitrafikken (OFV) la frem sine tall over nyregistrerte biler i 2020, kom det frem at Audi e-tron var mest populær blant nordmenn.

Bak på listen fulgte Volkswagen Golf.

Men dette stemmer ikke, dersom man tar med bruktbilsalget, ifølge Naf.

– Den mest solgte nybilen i 2020 ble Audi e-tron, med 9.184 modeller. Men når man ser på omsetningen for nye og brukte biler samlet ble det solgt mer enn dobbelt så mange Volkswagen Golf; 18.927 biler, sier Ryste.

Av de solgte nybilene i fjor var syv at ti av de mest solgte en elbil. Men om man tar med bruktbilsalget er tilfellet motsatt, skriver Naf.

Naf mener skiftet til elbiler går langsomt, og at dette bør tas med i beregningen når det lages transportpolitikk. De ber om lengre tid før man fjerner elbilfordeler.

– I dag er elbilen momsfri. Det vil komme moms på elbiler. Spørsmålet er om 2022 er for tidlig, om man skal få med seg flertallet av de som kjøper bil og de som bor i distriktene, sier Ryste.

Les også

Biltoppen 2020: Audi e-tron ble fjorårets mest solgte bil

Publisert: