Denne leiligheten har stått ubrukt i 22 år

I 1999 kjøpte en kvinne denne leiligheten på Verftet i Bergen. Siden har den stått tom. Tirsdag var det heftig budrunde om leiligheten.

Tor Ramsøy hadde rundt 60 personer på visningen mellom klokken 14 og 21 på mandag.

Tor Høvik
  • Torunn A. Aarøy (Bergens Tidende)
Publisert:

– Da jeg først fikk høre om denne leiligheten, så trodde jeg ikke helt på at den ikke hadde vært brukt. Jeg sjekket selv ventilatoren på kjøkkenet da jeg kom dit første gang for å være sikker, sier megler Tor Ramsøy i Eie eiendomsmegling.

Tor Ramsøy på balkongen i leiligheten.

Tor Høvik

I juni 1999 ble leiligheten overtatt for 985.900 kroner. Kjøperen brukte da forkjøpsretten via sitt medlemskap i boligbyggelaget BOB.

Georgernes Verft var ett av de første boligprosjektene så tett på sjøen i Bergen.

Prisen ganget med åtte

Mens leiligheten har stått ubrukt og lukket, så har boligmarkedet gått sin gang på utsiden. Prisene har stort sett gått én vei disse årene.

Utsikt mot sjøen. Både vegger og gulv har ingen slitasje etter å ha stått utbrukt i over 20 år.

Tor Høvik

Tirsdag ble den 77 kvadrat store leilighet på Georgernes Verft solgt for 7.850.000 kroner. I tillegg kommer fellesgjeld.

Kvadratmeterprisen er dermed gått opp fra 12 804 til 106.272 kroner pr. kvadratmeter på 22 år.

Ifølge tall som Ramsøy har hentet fra Eiendomsverdi er dette den nest dyreste borettslagsleiligheten som er solgt i Bergen.

– Den er kun slått av en leilighet i fremre rekke ytterst på Verftet. Den gikk for 107.900 kroner kvadratet, sier Ramsøy.

Ekstrem pågang

Megler Ramsøy merket en voldsomt pågang da leiligheten ble lagt ut. Mandag sto han over syv timer på visning. Da han ga seg klokken 21 mandag kveld hadde rundt 60 personer vært innom på visning. Rundt 20 personer har vært på private visninger før dette.

Leiligheten ligger i enden av den bakerste rekken på Georgenes verft.

Tor Høvik

– Pågangen har vært ekstrem. Det er ti dager siden leiligheten ble lagt ut. Syv av ti dager har vi arrangert visninger, sier Ramsøy.

Noen av dem som har vært innom er naboer, som har hørt om den ubrukte leiligheten.

– Folk er fascinert og noen nysgjerrige. Hvordan er det mulig at en slik leilighet kan stå ubrukt så lenge. Noen blir nesten litt irritert, sier Ramsøy.

Ukjent historie bak

Eieren av leiligheten, en eldre kvinne, er gått bort. Derfor er det en bostyrer som ba Ramsøy ta seg av salget. Det er uvisst hvorfor hun kjøpte leiligheten.

– Historien bak kjøpet vet vi lite om, sier Ramsøy.

Utsikten fra sengen på soverommet.

Tor Høvik

Men fellesugiftene er betalt til riktig tid i alle disse årene, ifølge megler.

Leiligheten ligger i bakre rekke på Verftet, har balkong fremme og en liten hage på bakre side. Den har to soverom og parkeringsplass.

– Når du kommer inn, så ser du at det er ingen slitasje verken på gulv eller vegger. Hvitevarer ble aldri satt inn, sier Ramsøy.

Han legger til:

– Jeg har vært megler siden 2007. Noe slikt som dette har jeg ikke vært med på, sier Ramsøy.

Budgivere i alle aldre

Ni personer var med i budrunden. De som la inn siste bud var et par i 20-årene. Onsdag går forkjøpsretten på leiligheten ut. Det betyr at eventuelle kjøpere med medlemskap i BOB må tre inn i budet og by samme sum.

– Jeg ble overrasket over spredningen i alder på budgiverne. Her bød folk i aldersgruppen fra 20-årene og opp til 70-årene, sier Ramsøy.

Han opplever at folk vil strekke seg langt når alt stemmer med leiligheten, slik det også var da en leilighet ble solgt i Parkveien i forrige uke.

– Det er ekstrem betalingsvilje hvis alt er riktig med leiligheten, da kan de gå mye høyere enn de som ligger rundt. Beliggenhet er en av de viktige tingene. 20 meters forskjell i luftlinje mellom to leiligheter kan utgjøre stor forskjell i pris, sier Ramsøy.

Publisert:

Flere artikler