Tibber runder 100.000 strømkunder – og tjener for første gang penger

Vekstselskapet passerte for første gang 100.000 strømkunder etter sterk vekst i Tyskland. Til tross for omsetningsvekst og grønn bølge på Oslo Børs, vil ikke Tibber-gründeren selv noteres på børsen.

GRÜNDER: Edgeir Vårdal Aksnes er medgründer og daglig leder i Tibber, strøm- og teknologiselskapet som er i sterk vekst om dagen.
Publisert:

Lave strømpriser har ikke stoppet interessen for å bytte strømleverandør skal vil tro Tibber.

Omsetningen for det hurtigvoksende selskapet endte på 67 millioner kroner i tredje kvartal som vanligvis er en rolig periode i kraftbransjen med lave strømpriser.

Veksten fra samme kvartal i fjor var på 46 millioner, og dermed en økning på 46 prosent.

– Veksten i tredje kvartal viser ikke den underliggende trenden for hvor fort vi vokser, det har med at strømprisen er rekordlav, sier Tibber-topp, Edgeir Vårdal Aksnes, til E24.

Han sier man vil se «hundrevis av millioner i omsetning» i fjerde kvartal, når strømprisene stiger utover vinteren.

– Vi leverte også for første gang et positivt resultat på konsernnivå, og det var ikke i henhold til planen, sier Aksnes.

Les på E24+

Fem «ukjente» norske grønne selskaper du bør vite om

Les også

Tibber med stor-ekspansjon til Europa

Kunderush i Tyskland

Med det blir 2021 som blir det virkelige vekståret, da selskapet ser for seg å omsette for 1,5 milliarder kroner.

I mai skrev E24 at Tibber ekspanderte kraftig ut i Europa.

– Da vi lanserte i Tyskland i mai kom det en skikkelig bølge av nye kunder. Vi var forberedt på at noen hundre nye kunder da vi lanserte, men ikke mange tusen slik som det i realiteten ble, sier Aksnes og fortsetter:

– Så nå har vi passert 100.000 strømkunder fordelt på Norge, Sverige og Tyskland.

Fremover skal selskapet «ansette hundrevis» av nye medarbeidere, hvor på hundre av dem vil sitte i Norge. Det siste året har selskapet doblet antallet ansatte fra rundt 30 til over 60.

Les på E24+

Edgeir gikk uten lønn i ett år for å bygge gründerdrømmen - nå omsetter Tibber for over 200 mill.

Vil ikke på børs

Tibber som ble startet i 2015 av Aksnes og svensken Daniel Lindén er fremdeles på private hender. Selskapet har fått en rekke prominente investorer på eiersiden de siste året, deriblant Petter Stordalen, Salmar-arving Gustav Witzøe og Silicon Valley-fondet Founders Fund, som er den nest største eieren etter gründerne.

Samtidig blåser det en grønn vind over Oslo Børs om dagen, og mange hurtigvoksende selskaper med grønn profil henter store summer.

– Det er vel ikke helt unaturlig å spørre om Tibber ser for seg en børsnotering?

– Sant nok, sier Aksnes, men forklarer at det ikke er veien for dem:

– Vi har fantastisk mange muligheter akkurat nå, men når vi har så høy veksttakt som vi har, så mener vi det er en fordel å hente kapital på andre måter enn på børs, spesielt når vi kan jobbe med svært dyktige risikokapital-fond, som for eksempel Founds Fund, sier gründeren og utdyper hvorfor de fokuserer på risikokapitalmiljøene, og ikke børs:

– Disse selskapene er vant til å ta risiko, de søker å ta risiko og har gjort det flere titalls ganger tidligere og vet hva man bør gjøre i vår situasjon, sier Aksnes.

Les også

Otovo og Tibber inngår grønt samarbeid

TJENER PÅ CORONA: Selskaper som selger produkter til hjemmet har gjort det godt under coronakrisen. Det inkluderer både Clas Ohlson og Tibber. Her er Tibber-sjef Edgeir Vårdal Aksnes og Clas Ohlson-topp i Norge Stine Trygg-Hauger

Tjener på corona

Tibber er et av selskapene som har merket økt salg under coronakrisen, som i tillegg til å selge strømavtaler, også selger produkter for smartstyring.

Nordmenn er ikke ute og reiser, og bruker både mer tid og penger på hjemmene sine enn man har gjort tidligere år.

Helt siden krisens start og nedstengingen av Norge har kategorien «hus og hjem» gjort det svært bra, og omsetningen lå i forrige uke 23,58 prosent over fjoråret, ifølge data fra E24s coronaspesial.

Publisert:

Her kan du lese mer om