Finansavisen: Hurtigruten med kurs mot børsen igjen

To år etter at Hurtigruten ble tatt av børs, går det mot ny notering, ifølge Finansavisen. Egenkapitalen skal være verdt flere ganger mer enn sist.

TILBAKE: Her legger Hurtigrutens MS Kong Harald legger til kai i Kirkenes. Nå går selskapet mot et comeback på børsen med en styrket egenkapital.

Foto: Terje Bringedal VG
Publisert:

Hurtigruten takket for følget og ble fjernet fra Oslo Børs i 2015 etter at det britiske oppkjøpsfondet TDR Capital kjøpte 90 prosent av selskapet høsten før. Nå skriver Finansavisen (bak betalingsmur) at det går mot ny notering for rederiet med en egenkapital som kan være verdt så mye som 12 milliarder kroner. Det er mer enn fire ganger så mye som den ble verdsatt til for drøyt to år siden.

Ifølge avisen skal Hurtigruten være i samtaler med flere meglerhus om å komme seg tilbake på børs.

– Jeg kan naturligvis ikke kommentere noe som helst rundt dette, sier styreleder Trygve Hegnar til avisen hvor han er ansvarlig redaktør. Selv eier han fem prosent av Hurtigruten gjennomsnitt investeringsselskap Periscopus. Dermed ligger han an til en samlet gevinst på 1,1 milliarder kroner dersom egenkapitalen nå verdsettes til 12 milliarder.

Kommunikasjonssjef Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten vil heller ikke kommentere saken, men viser til eierne. Finansavisen har ikke fått svar på sin henvendelse til TDR Capital.

Les også

Hegnar kjøper ABC Startsiden

Les også

Aker Solutions-aksjonær: – Vanskelig å takke nei hvis det er solid budpremie

Les også

Seadrill inngår storforlik

Her kan du lese mer om