Økokrim tar ut tiltale mot Ola Rollén

Økokrim tar ut tiltale mot Ola Rollén for innsidehandel i Next Biometrics.

Ola Rollén i Hexagon er tiltalt for innsidehandel.

Foto: Hexagon
  • Geir Molnes
Publisert:

Det fremgår av en pressemelding fra advokatfirmaet Hjort, som representerer Rollén. Advokatselskapet mener tiltalen baserer seg på en misforståelse av regelverket for innsidehandel.

Handelen dreier seg om kjøp av aksjer i selskapet Next Biometrics, på vegne av Greenbridge Partner i oktober 2015. Svenske Ola Rollén er toppsjef i det svenske selskapet Hexagon.

Bakgrunn: Svensk toppleder etterforskes for innsidehandel i norsk biometriselskap

I pressemeldingen, som er signert advokatene Christian B. Hjort og Erik Keiserud, skriver de at Rollén har bidratt til betydelig ny kapital til selskapet, i tillegg til hans gode navn og rykte, noe som førte til at kursen på Next steg.

– Dette holdes nå mot ham i tiltalen, skriver advokatene.

– Ola Rollén nekter på det sterkeste for å ha mottat eller misbrukt innsideinformasjon da aksjene ble kjøpt. Vi tror retten vil se at det ikke har skjedd noe brudd på reglene for innsidehandel, skriver advokatkontoret i meldingen.

Økokrim: Var kjent med avtale

I tiltalebeslutningen skriver Økokrim at Rollén er tiltalt for å ha kjent til minst én av tre sentrale avtaler for Next Biometrics. Men at han til tross for dette kjøpte 284.341 aksjer i Next tirsdag 6. oktober og onsdag 7. oktober 2015, gjennom det kypriotiske selskapet Iskossala.

Avtalene ble gjort kjent for markedet 9. oktober. Etter dette steg kursen i Next fra en sluttkurs på 48,50 kroner aksjen 8. oktober til en sluttkurs på 89 kroner aksjen 9. oktober. Et kurshopp på 83,5 prosent etter at nyheten ble kjent, skriver Økokrim i tiltalen.

Ulovlig innsidehandel har en strafferamme på seks års fengsel.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Økokrim
  2. Next Biometrics

Flere artikler

  1. Rollén om tiltalen: – Det eksisterer en misforståelse

  2. Tiltalt for innsidehandel: Nå starter rettssaken mot Ola Rollén

  3. Økokrim anker ikke frifinnelsen av Hexagon-sjef Ola Rollén

  4. Annonsørinnhold

  5. Bevisene Økokrim mener avslører Rollén

  6. Ola Rollén frifunnet igjen i lagmannsretten – nok et nederlag for Økokrim