SKATTEDOM FOR PYRAMIDEPENGER: Idrettsprofil (34) dømt etter pyramidespill

Dømt for å ikke ha oppgitt inntekt fra pyramidespill.

VG/Aftenposten
  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert:

Tre stykker, deriblant en 34 år gammel idrettsprofil, ble fredag dømt til 30 dagers fengsel og to års prøvetid for ikke å ha oppgitt inntekt knyttet til pyramidespill til skattemyndighetene. I tillegg må han betale en bot på 50.000 kroner.

Dette skriver avisen iTromsø lørdag.

I mars ble tre personer, den overnevnte 34 år gamle mannen, en 32 år gammel mann og en 36 år gammel mann - alle fra Troms, tiltalt i Nord-Troms tingrett for å ha unnlatt å opplyse om inntekter i millionklassen som stammet fra pyramide-selskapene "LifeWealth8" og "Upside".

34- og 36-åringen ble dømt til 180 timers samfunnsstraff, subsidiært 20 dagers fengsel, mens 36 åringen fikk 120 dager betinget fengsel og bot på 150.000 kroner.

Ikke tilfeldig inntekt

De tre tiltalte forklarte i retten at de hadde oppfattet loven slik at inntekter fra pyramidespillene under 10.000 kroner var "tilfeldig inntekt".

Retten fastslo at ettersom inntektene stammer fra samme selskaper, men er stykket opp i mindre summer, så var de ikke tilfeldige. Gevinstene var satt i et system, ikke ulikt provisjonsbetaling.

Inntektene til de tre, som i perioden 2002 til 2004 var på syv millioner kroner, ble ikke oppgitt i selvangivelsen.

Alle tre hadde roller i pyramide-selskapene "LifeWealth8" og "Upside", men leverte ikke næringsoppgave for rollene, skriver avisen.

- Retten ser ikke bort fra at det kan ha vært liten hjelp å få ved å ringe ligningskontoret, men man har alltid den mulighet å oppgi inntekten og gjøre rede for realiteten i selvangivelsen, heter det i dommen.

Fornøyd

Forsvareren til de tre, advokat Traaholt Christensen, sa seg fornøyd med dommen.

– Det er selvsagt aldri helt optimalt når klienter blir dømt, men straffen er betydelig mindre enn om de måtte ha betalt tilleggsskatt, sier han til avisen.

– Men vi er fornøyde med at retten har kommet fram til at de tre klientene mine ikke var i ledelsen og hadde mindre sentrale roller.

Flere saker på E24

Publisert:

Flere artikler

  1. Spåmann dømt for skattesnusk og trygdesvindel

  2. Hovedmann i Lime-saken dømt til ni års fengsel

  3. Staten frifunnet i pyramide-søksmål

  4. Solgte gaffeltrucker for 21 mill. – uten å eie dem

  5. 36-åring dømt til tre års fengsel for grovt bedrageri av banker