- Volkswagen-gransking vil ta flere måneder

Ifølge den tyske bilprodusenten vil det ta lang tid før man finner ut av hva som har skjedd

SKANDALE: Volkswagen har opplyst at 11 millioner biler som er solgt verden over, har programvare som pynter på utslippsdata.
  • Sara Svanemyr
Publisert:

Volkswagen-styret varslet torsdag at den interne granskingen av utslippsskandelen som har rammet 11 millioner Volkswagen-biler trolig vil ta flere måneder, skriver Financial Times.
Bilprodusenten har utnevnt det internasjonale advokatfirmaet Jones Day til å finne ut hva som skjedde, men det vil trolig ta lang tid før svaret er klart.

Volkswagen forsikrer om at de med jevne mellomrom vil fortsette å holde aksjonærene oppdatert på alle relevante temaer i nær fremtid.

Den antatt langvarige granskingen vil også trolig forsinke en ekstraordinær generalforsamling, som opprinnelig skulle holdes i november.

Les også

Investorer om Volkswagenskandalen: – Vi må ha riktige tall

Offentliggjør plan for å løse problemene

Styret i Volkswagen skal etter planen rapportere om tekniske løsninger på utslippsproblemene neste uke, og offentliggjøre en plan for hvordan problemene skal utbedres.

Det ble kunngjørt etter et syv timer langt møte blant VWs ledelse, der det også ble besluttet at Hans Dieter Poetsch, nåværende finansdiretktør, blir firmaets nye styreleder.

Tyske medier har tidligere vært i tvil om hans kandidatur, fordi han var medlem av styret i perioden da utslippsjukset fant sted.

Bilprodusenten har forsikret mediene om at advokatfirmaet Jones Day vil være i stand til å utføre sin etterforskning uavhengig.

Les også

Tyskland legger press på Volkswagen

Toppsjef foreløpig ikke under etterforskning

Tidligere administrende direktør i Volkswagen, Martin Winterkorn.

Det ble torsdag formiddag kjent at Tysk påtalemyndighet ennå ikke har satt i gang formell etterforskning av tidligere Volkswagen-sjef Martin Winterkorn.

Tidligere denne uken ble det sendt ut en pressemelding fra statsadvokaten i Braunschweig i delstaten Niedersachsen der det ble uttalt at den tidligere toppsjefen var under etterforskning. Pressemeldingen skal ha blitt formulert feil, har en talsmann opplyst til nyhetsbyrået AFP.

Han opplyste også om at påtalemyndigheten foreløpig ikke etterforsker enkeltpersoner i utslippskandalen, som handler om at Volkswagen har installert programvare i sine dieselbilder som viser feilaktig lave utslipp av helseskadelige stoffer når kjøretøyene testes.

Det skal ha kommet saksmål mot Winterkorn fra privatpersoner, men ingen etterforskning er satt igang. Den tidligere sjefen har innrømmet å ha blitt gjort kjent med jukset, og har trukket seg som konsernsjef.

Les også

Eksperter: VW-kunder kan ha krav på kompensasjon

Les også

Solvik-Olsen vil sjekke andre bilmerker

Les også

Sverige kan komme til å kreve utslippserstatning av Volkswagen

Les også

Volkswagen og Audi fratas miljøpriser

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Volkswagen

Flere artikler

  1. Tidligere Volkswagen-sjef etterforskes for markedsmanipulasjon

  2. EU-parlamentet vil etterforske Volkswagen

  3. Tidligere VW-sjef er foreløpig ikke under etterforskning

  4. Styreleder i VW etterforskes for utslippsskandalen

  5. Volkswagen saksøkt i USA - igjen