TRE AKSJER: Geir Linløkken anbefaler her tre aksjer han mener kan få en hyggelig børsopptur.

Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Kommentar

Kommentar: Gå inn tidlig her for å få en hyggelig kursoppgang

Mange av selskapene på Oslo Børs har fått hard medfart det siste halve året. Fortsatt ligger mange i fallende trender, noe som statistisk indikerer en videre svak utvikling.

 • Geir Linløkken
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

Flere av selskapene viser imidlertid nå tegn på å skulle vende opp. Ved å gå inn tidlig, vil man kunne få en hyggelig kursoppgang, men risikoen er høy!

Vi har funnet tre kandidater der vi mener den gode oppsiden kan forsvare risikoen ved et kjøp nå. Det anbefales imidlertid å følge aksjene tett, og ta tap tidlig, om kursene skulle fortsette ned.

Frontline har utviklet seg sidelengs det siste året. Den siste drøye måneden er imidlertid kursen kraftig ned. Etter en test av støtten ved 88 kroner, har kursen nå reagert så vidt opp. På helt kort sikt er volumutviklingen positiv, noe som indikerer en videre oppgang i kursen.

Det er lite motstand før ved 117-130 kroner, så oppsiden er over 30 prosent.

Facebook-storm mot DNB-nedleggelser: – Nå bytter jeg bank!

Det kortsiktige momentumet i aksjen er ikke positiv og fortsatt er det stor risiko for at aksjen fortsetter ned. Et brudd under 88 kroner vil være et nytt salgssignal i aksjen. Man kan redusere risikoen ved å sette en stop loss ved sluttkurs under cirka 87 kroner.

Vi har dermed en situasjon med potensielt stor oppside og liten nedside. En investering nå vil dermed kunne ha et godt risk/reward-forhold.

Frontline er positiv på innsidehandler etter at CFO i Frontline Management, Inger M. Klemp, kjøpte aksjer for 3,4 millioner kroner i begynnelsen av januar. CEO i Frontline Management, Robert Hvide Macleod, kjøpte for 4,3 millioner kroner i begynnelsen av desember i fjor. Dette indikerer at innsidere mener aksjen er lavt priset på fundamentale kriterier.

Frontline er ventet å legge fram fjerdekvartalsrapporten den 29. februar.

DNB ga salgssignal fra en hode-og-skuldreformasjon i fjor sommer og har siden ligget i en fallende trendkanal. Fallende trend er en sterkt negativ teknisk indikator, og tilsier en videre svak utvikling framover.

Det er imidlertid flere lyspunkter hos DNB. Aksjen har brutt opp gjennom den tidligere motstanden ved 100 kroner og volumet har vært økende på oppgangen. Volumutviklingen og det kortsiktige candlestickchartet er klart positivt, noe som tilsier en videre oppgang.

Kutter 600 og leverer milliardresultat: – To uavhengige hendelser

Torsdag la banken fram rapporten fra fjerde kvartal, noe som ble positivt tatt imot i markedet. Også innsiderne synes å mene at aksjen er rimelig priset til dagens kurs. Torsdag kjøpte tre innsidere, inkludert konserndirektør Ottar Ertzeid og styrets nestleder Tore Olaf Rimmereid, seg opp i aksjen. DNB er nå maksimalt positiv på innsidehandler.

Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Stolt-Nielsen har falt kraftig siden i fjor sommer. Bare den siste uken er aksjen ned rundt ti prosent. Kursen har nå brutt ned gjennom gulvet i en fallende trendkanal og trendmessig signaliseres en videre nedgang.

To faktorer som løfter Statoil-aksjen

Volumutviklingen i aksjen indikerer imidlertid at flere investorer forventer en vending opp. Kursen har steget på høyt volum, noe som indikerer at mange går opp i pris for å sikre seg aksjer, samtidig som eksisterende eiere er avventende med å selge.

CEO og styreleder, Niels G. Stolt-Nielsen, kjøpte seg torsdag opp for 4,7 millioner kroner. Også EVP John G. Wakely kjøpte seg opp i aksjen. Dette indikerer at aksjen er rimelig basert på fundamentale forhold.

Les også

Analytikerne tror på oljeprishopp i 2016:
– Med dagens priser vil oljeselskapene og oljelandene gå dukken

Les også

Kutter 600 og leverer milliardresultat: – To uavhengige hendelser

Les også

Facebook-storm mot DNB-nedleggelser: – Nå bytter jeg bank!

Les også

– «Alle» er glad uken er over

Les også

Mørk åpning i Oslo

Her kan du lese mer om

 1. Frontline
 2. Oslo Børs
 3. DNB
 4. Stolt-Nielsen

Flere artikler

 1. Investtech: Dette er den sterkeste sektoren på Oslo Børs nå

 2. Kommentar: Denne aksjen vil falle langt nedover

 3. Investtech: Kjøp og selg disse aksjene

 4. Annonsørinnhold

 5. Ukens Investtech: Topp fem tradingidéer

 6. Investtech: To aksjer du bør kjøpe, og to du bør selge