TOR OLAV TRØIM: - Flytter ikke hjem til Norge

Celina Midelfarts forlovede avslører sine fremtidsplaner.

Tor Olav Trøim sammen med forloveden Celina Midelfart.

Aas, Erlend
Publisert:,

Det har vært spekulert om Celina Midelfart vil ta med seg sin nyforlovede Tor Olav Trøim hjem til Norge eller om de vil slå seg ned i London hvor Trøim nå bor. Nå avslører Tor Olav Trøim at det er uaktuelt å flytte hjem.

- Jeg har ingen planer om å flytte hjem til Norge. Jeg trives svært godt i London, sier Trøim til E24.

Både rederimilliardæren John Fredriksen og hans høyre hånd Tor Olav Trøim skatter til Kypros og skattereglene i Norge hindrer dem i å flytte hjem. Hvis Trøim oppholder seg mer enn 61 dager i Norge i året vil skattefuten kreve sin del av formue og inntekt.

Les også John Fredriksens kommentar: - I Norge er det bare djevelskap

- London best egnet

Trøim sier til E24 at det først og fremst jobben som holder ham på øyriket.

- Vi driver internasjonal virksomhet og slik sett er London et svært egnet sted å operere utifra, sier Trøim.

Storbritannia har et svært vennlig skatteregime som tiltrekker seg velstående og bevist er skapt for å beholde næringslivsledere og formuende i landet. Storbritannia krever ikke skatt for formue som er registert i utlandet og man slipper også å betale skatt av arbeidsdager eller jobber man har gjennomført i utlandet.

- Alle er velkomne til Norge

Statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen ved statsministerens kontor hadde ønsket Trøim velkommen til Norge om han hadde valgt å flytte hjem.

- Vi ønsker selvfølgelig alle hjem til Norge, sier Eriksen til E24.

Statssekretær Rikke Lind i Næringsdepartementet utdyper overfor E24.

- I forbindelse med vår maritime strategi har vi vært i dialog med flere om å flytte hjem. Men det som er viktig for Norge er å utvikle virksomheter her, og skape verdier og sysselsetting, sier Lind til E24.

Les også: Var ferdig med Norge

- Bedrifter viktigere enn personer

Hun mener bedriftene er viktigere enn personene og vil ikke uttale seg om enkeltpersoner.

- Jeg mener vi har et veldig godt klima for næringsvirksomhet i Norge, og det å eie og drive næringsvirksomhet i Norge bør være attraktivt. Vi ønsker at alle nordmenn bor i Norge, men har full forståelse for at folk av veldig mange forskjellige grunner velger å slå seg ned i utlandet, sier Lind til E24.

Les også:

Flere nyheter på E24