FORTSATT VARETEKT?: Politiet redd Tromsdal skal true vitner

Økokrim vil fredag be om fire nye uker i varetekt for bedragerisiktede Christer Tromsdal.

MOTSETTER SEG 4 NYE UKER: Christer Tromsdal vil ikke sitte fire nye uker i varetekt.
Publisert:

Tromsdal har sittet i varetekt siden politiet gjorde razzia hjemme hos ham og flere av de seks medsiktede 24. februar. Fredag vil politiet be om fire nye uker varetekstfengsel for finansmannen.

- Jeg kan ikke gå noe inn på siktelsen, eller hva slags form for bevisforspillelse vi frykter, sier statsadvokat Geir Kavli hos Økorkim.

Christer Tromsdal ble i forbindelse med den mye omtalte Aker Brygge Invest-saken på begynnelsen av 2000-tallet også dømt for vitnepåvirkning. På spørsmål fra E24 om dette har betydning for kravet om varetektsfengsling nå, sier Kavli:

- Dette er selvsagt en av de tingene vi er redde for. Han er jo tidligere dømt for å ha påvirket vitner i en straffesak.

Motsetter seg varektekt

Christer Tromsdals advokat Nicolai Skjerdal sier til E24 at de vil motsette seg videre varetektsfengsling.

- Vi mener politiet nå har hatt tilstrekkelig tid til sitt arbeid, ja sågar i overkant av tilstrekkelig tid, sier Skjerdal til E24.

- Tapte 20 mill.

Tromsdal og de fem andre er siktet for å lurt eiendomsinvestor Harald Lauritzen til å kjøpe to hoteller i Sverige til overpris. Lauritzen hevder hotellenes regnskaper var fiktive, og at han ble forledet til å tro at de gikk med solide overskudd.

Lauritzen betalte 34 millioner kroner for de to hotellene, og sier selv at han nå risikerer å tape 20 millioner kroner på den påståtte svindelen.

Les også: Kan tape 20 millioner på "bedrageri-hotell"

Politiet er enig med Lauritzen, og har siktet de seks for grovt bedrageri.

Overfor E24 vil ikke Skjerdal gå inn på sin klients forklaring.

- Politiet gir oss bare begrenset innsyn i dokumentene, og vi vil derfor ikke gå ut med noen forklaringer nå. Vi forholder oss foreløpig til Økokrim, sier Skjerdal.

Heller ikke statsadvokat Kavli vil fortelle om Tromsdals forklaring.

- Annet enn at Tromsdal nekter straffskyld, vil jeg ikke gå inn på hans forklaring, sier Kavli.

Flere nyheter på E24.

Publisert: