Norsk-svensk kartongkamp - Tine-levarendør trekker konkurrent for retten

Kartongrivalene Elopak og Tetra Pak dundrer sammen i retten – i en innbitt kamp om melkekartonger som befinner seg i tusenvis av norske hjem.

KARTONG-KAMP: Norske Elopak beskylder svenskeide Tetra Pak for å ha kopiert deres melkekartong.
Publisert: Publisert:

Elopak beskylder svenskeide Tetra Pak for bevisst å ha kopiert deres nye og norskdesignede melkekartong. Dette er kartonger som du finner på tusenvis av norske frokostbord med blant annet lettmelk og skummet melk fra Tine, skriver Teknisk Ukeblad. Søksmålet ble fremmet i fjor.

Husker du? Orkla og Maarud i ostepopstrid

Det norske selskapet mener å finne igjen samtlige trekk i dets patent i svenskenes melkekartong, og krever rundt 1,5 millioner kroner i erstatning. Elopak ber retten forby Tetra Pak å produsere kartongen «Tetra Rex Infinity», som de mener krenker deres patent, og pålegge Tetra Pak å trekke tilbake alle kartonger fra markedet.

«Tetra har bevisst etterlignet Elopaks Pure-Pak Sense-kartong og -kartongark for å konkurrere mot denne», skriver Elopak i sitt sluttinnlegg til retten.

Saken kommer opp for Oslo tingrett om halvannen uke. Retten har satt av to uker til å behandle saken.

Mer kopikrangel: Potetgullstriden til Høyesterett

Tetra Pak avviser samtlige anklager og framholder at det ikke har gjort noe galt, og anfører uansett at Elopaks produkt verken er en oppfinnelse eller fyller andre formelle krav som stilles til et patent. Kartongpatentet er derfor ugyldig, mener Tetra Pak.

«Likhetene mellom Tetra Rex Infinity-kartongen og Pure-Pak Sense-kartongen knytter seg til tekniske og funksjonelle trekk og standardelementer som inngår i de fleste konvensjonelle drikkevarekartonger med gavltopp og skrukork», skriver Tetras Pak i sluttinnlegget.

Publisert: