Nå er Norwegian klare for Brasil: Første avgang til Rio går 31. mars

Norwegian bekrefter at de starter opp langdistanserute fra London til Rio de Janeiro.

KLAR FOR NY RUTE: Det er selskapets 787 Dreamliner-fly som vil betjene denne ruten

Foto: Jørgen Syversen
  • Marius Lorentzen
Publisert:,

I forbindelse med at Norwegian varslet nedleggelsen av langdistanseruten mellom London og Singapore, varslet selskapet også at de vurderte å åpne en ny rute til Brasil.

Tirsdag kom bekreftelsen om at selskapet åpner en ny rute mellom London og Rio de Janeiro, med første avgang den 31. mars 2019. Ruten vil opereres med fire ukentlige avganger.

Ruten er Norwegians første rute til Brasil, men den er selskapets andre til Sør-Amerika. I februar i år startet de nemlig opp London-Buenos Aires-ruten. Deretter fulgte man opp med de første innenriksflygingene i Argentina i oktober.

Nå varsler Norwegian også at de trapper opp langdistanseruten fra London til Buenos Aires i Argentina til en daglig rute fra 3. desember.

Når det gjelden innenriksrutene i Argentina sier Norwegian nå at de vil fly seks innenriksruter innen utgangen av året: Fra Buenos Aires til henholdsvis Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche og Salta.

Les på E24+ (for abonnenter)

Norwegians gjeld er mer enn et problem. Den er selve forklaringen på selskapets suksess

– Stor betydning for turismen

Den nye Brasil-ruten går fra London Gatwick, der Norwegian allerede har et omfattende rutenett med flyginger til destinasjoner rundt i Europa og USA.

– Rio de Janeiro har lenge vært en etterspurt rute som vi har stor tro på. Det er derfor med glede at vi lanserer vår første rute til Brasil. Vi ser frem til å gjøre Sør-Amerika enda mer tilgjengelig for europeiske reisende, og, ikke minst, å tilby brasilianere billige flybilletter til Europa, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

– Norwegians oppstart i Brasil vil ha stor betydning for turismen i Brasil. Flere rimelige billetter er avgjørende for å øke antall tilreisende, skape nye arbeidsplasser og styrke den brasilianske økonomien, sier Brasils turistminister Vinicius Lummertz.

Ville ha egne fly som midlertidig erstatningsfly

Mens første flyging til Rio er planlagt til 31. mars får selskapet frigjort flykapasitet allerede den 11. januar når den siste avgangen fra Singapore til London er satt opp i Norwegians rutesystem.

Norwegians finansdirektør Geir Karlsen uttalte til E24 i oktober at selskapet ønsker å bruke ledige flykapasitet til å kunne sette inn fly som «interne utleiefly». Norwegian sliter nemlig på linje med en rekke andre flyselskap med Rolls-Royce-motorene på Boeing Dreamliner-flyene.

Les også

Norwegian klar for første Argentina-avgang 16. oktober

Problemene gjør at Rolls-Royce må inn og bytte og utbedre motorene, noe som gjør at flyene må tas ut av trafikk en periode, en av gangen.

Så langt har Norwegian måttet løse dette ved å bruke innleide fly fra andre aktører, men selskapet har ønsket å heller bruke sine egne Dreamliner-fly. Dermed vil passasjerene få samme opplevelse om bord, samtidig som Norwegian kan forholde seg til samme flytype som de ellers bruker.

Da selskapet la frem resultatene for tredje kvartal i oktober uttalte de at de regnet med å tape over en milliard kroner på motorproblemene, utover det de får i kompensasjon fra Rolls-Royce.

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian
  2. Luftfart

Flere artikler

  1. Norwegian får tillatelse til å starte flyginger til Peru

  2. Her er rutene Norwegian kutter

  3. – Har kommet til et punkt der det må gjøres nødvendige justeringer

  4. Annonsørinnhold

  5. Norwegians nysatsing i Argentina: Tror de blir tredje størst i februar

  6. Norwegian tar nye grep: Legger ned alle langdistanserutene i Stockholm og København