Bjørn Kjos håper på å være ferdig som Norwegian-sjef innen tre år

72-åringen håper på å kunne gi seg i løpet av de neste tre årene. Flyselskapet er allerede i gang med å lete etter en erstatter.

NORWEGIAN: Toppsjef Bjørn Kjos har tidligere jobbet som jagerpilot i seks år. Her sitter han i cockpiten til selskapets flytype for langdistanse, en Boeing 787 Dreamliner.

Foto: Espen Braata VG
Publisert:,

Kjos er nå inne i sitt 16. år som sjef for Norwegian, som har utviklet seg til å bli Europas fjerde største lavprisselskap etter mange opp- og nedturer siden oppstarten i 2002.

I et lengre intervju med Nettavisen sier 72-åringen at han allerede sitter på overtid og håper på å være ferdig som Norwegian-toppsjef innen tre år.

– Du skal ikke sitte for lenge i en sånn jobb, og jeg har sittet for lenge, slår Kjos fast.

Han vil ikke si noe om hvem han ønsker som sin etterfølger, og sier det er opp til Norwegian-styret å finne ut av hvem som skal bli flyselskapets nye toppsjef.

Det arbeidet er de allerede godt i gang med, sier Norwegian-styreleder Bjørn Kise.

– Styret har satt i gang en prosess for å identifisere mulige etterfølgere til Bjørn. Vi har en plan, sier Kise til Nettavisen.

Les også: E24 erfarer: Tidligere Norwegian-topp Frode Foss blir finansdirektør i Qatar Airways

TOPPSJEF: Bjørn Kjos er administrerende direktør i Norwegian, som i dag er Europas tredje største lavprisflyselskap.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
Les på E24+ (for abonnenter)

Børskommentar: Kjos må håpe på mange tørste og sultne passasjerer med mye bagasje

Har vært pilot, advokat og forfatter

72-åringen fra Sokna i Buskerud har hatt en svært variert karriere, og har blant annet vært både jagerflypilot og forretningsadvokat.

Kjos var pilot ved 334-skvadronen i Bodø i seks år, og har også vært en del av Forsvarets jegerskole. Han har også gjort karriere som jurist, blant annet som partner i advokatfirmaet Vogt & Wiig med skipsfart som spesialfelt.

Dessuten har han gitt ut spionromanen «Murmansaffæren».

Kjos var i 1993 med å grunnlegge Norwegian, og ble administrerende direktør i selskapet fra 2002. Siden har flyselskapet vokst til å bli Europas fjerde største lavprisselskap.

Her kan du lese mer om