SAS VS. RYANAIR: SAS vil avsløre Ryanairs «gratistilbud»

Nå skal SAS-ledelsen avdekke hva det koster å fly med det de omtaler som «verdensmestrene i skjulte passasjergebyrer».

SKAL TESTE RYANAIR: SAS' kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg.

HENRIK MONTGOMERY
  • E24
Publisert:,

Tidligere denne uken tilbød Ryanair gratisbilletter til SAS' styre og konsernledelse på 100 av lavprisselskapets nordiske ruter.

Nå takker SAS-ledelsen ja til tilbudet for å avsløre hva det egentlig koster å fly med verdens største lavprisselskap.

- Når verdensmestrene i skjulte avgifter har mot og frekkhet til å komme med dette utspillet den samme uken som de øker bagasjeavgiften kraftig nok en gang, er det klart vi takker ja til dette, sier kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg i SAS i en pressemelding.

Sonberg vil en gang for alle å få klarhet i de faktiske kostnadene ved å fly med Ryanair etter avgifter for bagasje, innsjekking, sete og betaling med kredittkort.

- I SAS inkluderer prisene alt dette, uttaler Sonberg.

Les også: Ryanair gir gratisbilletter til SAS-ledelsen

- Verdensrekord i gebyr

Han peker på at Ryanair bare for få dager siden slapp nyheten om at du kan ta med en ekstra koffert på deres flygninger, mot å betale 70 euro.

- Over 600 kroner for å sjekke inn en koffert må være verdensrekord i bagasjegebyr, og for den prisen kan du fly komfortabelt med SAS til hele Europa og få med koffertene dine gratis, argumenterer Sonberg.

- I tillegg skal det bli interessant å se hvor mye tid som går til spille når man skal bruke flyplasser som ligger milevis unna byen man skal til. Jeg mistenker at mesteparten av arbeidsdagen eller ferien går med til transfer til å fra flyplassene, sier Sonberg.

Han vil så snart det praktisk lar seg gjøre foreta reisen med Ryanair.

Sterk trafikk

Bakgrunnen for Ryanairs siste PR-stunt er trafikktallene for august. De viste at SAS opplvede en passasjernedgang på 16 prosent eller 400.000 reisende. Ryanair derimot kan skryte av en oppgang på 19 prosent eller 1,1 millioner passasjerer. Ryanair satt ny månedsrekord i august med 6,8 millioner passasjerer.

Ifølge Ryanair har ikke SAS skjønt at kundene bare reiser når prisen er riktig.

"Ved å tilby SAS' styre og ledergruppe gratisreiser vil vi vise hvordan moderne passasjerer liker å reise. forhåpentlig kan SAS plukke opp noen tips fra sin reise med europas største flyselskap, som fortsetter å senke prisene og tilby passasjerene tjenester de virkelig verdsetter", heter det i pressemeldingen.

I sommer var SAS og Ryanair i heftig ordkrig. Ryanair sammenlignet SAS-aksjen med en tyggegummi, hvorpå SAS svarte med at Ryanair lever av å pisse på konkurrentene.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Her kan du lese mer om

  1. Scandinavian Airlines (SAS)
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Selger 1 million billetter til 8 kroner

  2. Nå kan du fly Ryanair HELT gratis

  3. - Ryanair er ikke verre enn SAS

  4. Annonsørinnhold

  5. Gir gratisbilletter til SAS-ledelsen

  6. Ryanair takker SAS-direktøren for hjelpen