Norske investorer satser på «dansk» laks i USA

Norske investorer har satset flere hundre millioner kroner på et dansk selskap som skal drive lakseoppdrett på land i USA.

AMERIKANSK LAKS: Norske investorer har spyttet inn flere hundre millioner kroner i det danske selskapet som skal drive lakseoppdrett i Florida.
Publisert: Publisert:

Danske Atlantic Sapphire skal bygge et digert landbasert anlegg i Miami og har ifølge nyhetsbyrået Ritzau hentet 640 millioner kroner, primært fra norske investorer.

I tillegg har DNB gitt tilsagn om rundt 500 millioner kroner dersom prosjektet i løpet av det neste året klarer å hente ytterligere investeringer på 290 millioner kroner.

Det landbaserte anlegget skal bruke ny teknologi som resirkulerer vannet. Dermed trengs det kun 500 liter vann per kilo fisk, mot dagens løsninger som kan bruke opp mot 50.000 liter vann.

–Amerikanerne er ville etter laks som skåner miljøet og er fri for kunstige fargestoffer. Derfor har det nå lyktes å skaffe den nødvendige kapitalen til å starte et kjempeanlegg i Miami, sier en av gründerne bak Atlantic Sapphire, Thune Holm.

Anlegget i Miami skal produsere 90.000 tonn laks i året, noe som vil femdoble den nåværende lakseproduksjonen i USA. I dag importerer USA 500.000 tonn laks fra utlandet i året.

Publisert:

Her kan du lese mer om