Ville ha over 100 millioner for «Voksentunet» – jekker ned prisen med flere millioner

Industrieier Hans Preben Mehren gjør et nytt forsøk på å selge luksustomten på Holmenkollen, og har denne gangen senket prisen til 85 millioner kroner.

«Voksentunet» på 12,9 mål har en historisk sammensetning av forskjellige bygg med opprinnelse helt tilbake fra 1600-tallet.
Publisert:

Tomten på 12,9 mål ligger ovenfor Holmenkollen, og har hele 14 bygninger registrert på eiendommen fra flere tidsepoker.

Voksentunet ble først lagt ut for salg tidligere i sommer med en prisantydning på over 100 millioner kroner.

– Vi signerte salgsoppdraget rett før sommeren og har etter ferien jobbet med flere potensielle interessenter, forklarer eiendomsmegler Michelle Krefting fra Sem & Johnsen til E24.

Hun forklarer videre at de enda ikke har mottatt noen bud på eiendommen, men at de er i flere prosesser som kan lede til salg.

Eiendomsmegleren kommenterer ikke direkte hvorfor prisen på Voksentunet har fått et millionfall de siste månedene, men forteller at i en innledende fase er det alltid et relativt vidt prisperspektiv for slike eiendommer.

– Når vi nå har lagt eiendommen ut i markedet har vi valg å gå ut i nedre spekter av selgers forventning, forteller eiendomsmegleren.

Tunbebyggelsen består av boliger hentet fra blant annet Telemark, Gudbrandsdalen og Morgedal.

Historisk sus

Ifølge salgsoppgaven er tunbebyggelsen på eiendommen en sammensetning med flere bygninger med opprinnelse helt tilbake fra 1600-tallet.

Den eldste bygningen på tomten er Årestua, som ble bygget rundt 1640, og skal være en av de få originale og eldste årestuene som finnes i Norge.

Ifølge en artikkel fra VG, skal Mehren også ha forsøkt å selge Voksentunet i 2004.

Voksenkollveien 6 | Sem & Johnsen Eiendomsmegling

Les også:

Les også

Eiendomsmegler tiet om utgiftsbombe i salgsoppgaven

Les også

Norsk megler selger milliardvilla

Publisert:

Her kan du lese mer om