Rasmussengruppen med 1,4 milliarder i ren gevinst på Oda-investering

Investorfamilien fra Kristiansand selger aksjer for en halv milliard kroner i Oda. Dermed henter de ut like mye som de investerte i selskapet som da het Kolonial.no.

GOD GEVINST: Dag Rasmussens og Rasmussensgruppens investering i dagligvarer på nett har så langt vært svært lønnsom.
Publisert:

Etter at gigantfondene Softbank Vision Fund og Prosus betaler to milliarder for å komme inn på eiersiden i Oda, tidligere Kolonial.no, er fremdeles Rasmussengruppen nest største eier i selskapet.

Rasmussengruppen selger aksjer for like som de har investert i selskapet – rundt 500 millioner kroner, og dermed er eierandelen på rundt 19 prosent verdt 1,4 milliarder, og kan regnes som ren gevinst.

– Det har blitt en meget vellykket investering, sier en fornøyd Dag Rasmussen, eier og toppsjef i Rasmussengruppen til E24.

Les også

Oda henter én milliard fra Softbank – verdsettes til 7,5 milliarder

– Vanskelig å skrape sammen nok aksjer

I tillegg til at Rasmussengruppen fikk tilbake det man til nå har investert, handlet nedsalget like mye om å klare å få inn de nye investorene som begge ønsket å investere én milliard kroner.

– Det var vanskelig å få skrapt sammen nok aksjer for å få dem inn, sier Rasmussen om de to nye investorene.

– Vi ga mest plass, for dette er jo en stor investering.

Også Kinnevik og Rema måtte gi plass til de nye investorene, forklarer Karl Alveng Munthe-Kaas til E24.

Les også

Eier Oda-aksjer verdt 500 millioner

Rasmussen sier det ikke lå i kortene med noen utenlandssatsing da de først investerte i selskapet tilbake for fem år siden.

– Det er helt utrolig det de har fått til. Hvis det er to investorer du kunne ønske deg i verden, så er dette de to man burde valgt, sier Rasmussen om Softbank og Prosus, sier Rasmussen.

Investoren er også svært fornøyd med verdsettelsen på 7,5 milliarder kroner.

– Den verdsettelsen kan jo fortsette å stige om satsingen i utlandet går bra.

DYPE LOMMER: SoftBank-topp Masayoshi Son er mannen bak Softbanks flere Vision Funds som har hentet flere hundre milliarder dollar da fondene ble lansert. Mange av milliardene er investert i selskaper som Flipkart, Uber, Wework, Bytedance, Grab.

Glad for lønnsomhet i Norge

Tirsdag kunne E24 fortelle at Kolonial.no så langt i år var lønnsomme i Norge.

Rasmussen har flere ganger fått spørsmål om lønnsomheten for selskapet de investerte i tilbake i 2016, og har uttrykt at man på et tidspunkt må se lønnsomhet, men at man forstår at det tar tid.

– Man må jo se at ting går riktig vei, og nå ser det ut til at det har løsnet i Norge, sier han.

Les også

Smitteutbrudd hos Kolonial.no

LØNNSOMME: Ifølge gründer Karl Munthe-Kaas er Oda så langt i år lønnsomme i Norge, noe eksperter og konkurrenter har etterspurt i en årrekke. Om lønnsomheten vil vedvare gjennom 2021 handler om hvor mye selskapet girer opp investeringene.

– Hvor lenge skal dere være med på eiersiden i Kolonial, det kan jo bli flere store investeringsrunder når selskapet satser i utlandet?

– Vi er langsiktige og må ha på oss tiårs briller. Vi skal endre folks vaner og det vil ta tid, sier han og legger til:

– Det kan godt være vi sitter som eiere inn i evigheten.

Publisert: