737 Max-ulykkene

Ethiopian Airlines vil fly 737 Max igjen – to år etter ulykken

Snart to år etter den fatale Ethiopian Airlines-ulykken planlegger det etiopiske flyselskapet å ta i bruk 737 Max-flyene igjen. Alle Max-flyene ble satt på bakken etter flere ulykker.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Søndag 10. mars 2019 styrtet flyet fra Ethiopian Airlines seks minutter etter at det tok av fra Addis Abeba, krasjet Boeing 737 Max-flyet. 157 mennesker, deriblant en norsk kvinne, omkom i ulykken.

Dette var den andre ulykken med flyet på fem måneder.

I dagene etter ble Max-flyene satt på bakken verden over. Snart to år senere har både amerikanske og europeiske luftfartsmyndigheter godkjent flytypen for kommersiell rutetrafikk igjen.

Nå bekrefter Ethiopian Airlines-sjef Tewolde GebreMariam at også de vil ta flyet i bruk. På en konferanse onsdag uttalte han at selskapet ikke vil være først med å ta i bruk flytypen, men at de planlegger for å fase den inn i trafikk fra juli, ifølge Bloomberg.

Ethiopian Airlines-flyet ble knust i møte med bakken den skjebnesvangre dagen i mars 2019.

Selskapet vil beholde sine ordre på flytypen, og regner med å sikre kompensasjon fra Boeing for kostnadene. Toppsjefen sa under konferansen at det ville vært økonomisk umulig å bytte flytype, fordi selskapet allerede bruker en eldre Boeing-variant.

– Vi har gjort gjennomgående analyser – teknisk, driftsmessig og kommersielt – og vi har besluttet å fortsette med flytypen, sa GebreMariam, ifølge Bloomberg.

Han forteller at de har gjennomgått endringene som er gjort med teknikere, eksperter og piloter, og at de er tilfreds med måten endringene retter opp i problemene med styringssystemet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. 737 Max-ulykkene
  2. Ethiopian Airlines
  3. Flyselskaper
  4. Boeing

Flere artikler

  1. Boeing betaler 21 milliarder etter 737 Max-ulykkene

  2. Boeing pauser leveranser av 737 Max etter uløste feil på flyenes elektriske system

  3. EU planlegger å gi Boeing 737 Max tommelen opp neste uke

  4. Boeing 737 Max kan få gjenoppta flyginger i Europa på nyåret

  5. Amerikansk luftfartsselskap har bestilt 100 Boeng 737 MAX-fly