Pizzabakeren er i ferd med å selges

Eierne av Pizzabakeren har blitt styrtrike på pizza. Nå er det satt i gang en prosess som kan ende med at Nordens største pizzakonsern blir solgt.

Pizzabakeren har rundt 200 utsalgssteder i Norge - og er flere ganger større enn hovedkonkurrentene Dominos og Peppes. Nå kan kjeden få nye eiere.
 • Sindre Hopland
 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
 • Ola Alsberg
 • Lage Bøhren
Publisert:

Pizzabakeren solgte i fjor pizza for 1,2 milliarder kroner, og er Nordens desidert største aktør bygget opp av franchisevirksomhet.

Nå ser selskapet seg rundt etter kjøpere av pizzagiganten, bekrefter styreleder Rolf Smedvig Hodne til Dagens Næringsliv.

– Det er korrekt at vi er i en prosess med salg av kjeden. Men vi er ikke i mål med et salg ennå. Jeg kan derfor ikke si noe mer om dette nå, sier styreleder Rolf Hodne i Pizzabakeren Holding til DN.

E24 har ikke lykkes å komme i kontakt med Hodne.

Kraftig vekst

Etter det E24 kjenner til er det EY (tidligere Ernst & Young) har fått i oppdrag med å sondere markedet for et mulig salg av Pizzabakeren. Prosessen har allerede pågått en stund og skal være ferdig før jul - uavhengig om det blir et salg eller ikke.

Etter det Aftenbladet kjenner til, skal utgangsprisen i prospektet ha vært på rundt 2 milliarder kroner. Nå forhandles det om en sum som ligger mellom 1,2 og 1,5 milliarder kroner.

I nærmest rekordfart har pizzakonsernet vokst fra fem utsalg og 13 millioner i omsetning i 2003 til rundt 200 utsalg og 1,2 milliarder i omsetning i fjor. Resultatet før skatt var 83,2 millioner kroner.

– Jeg husker fortsatt da vi åpnet det første utsalget på Klepp for 17 år siden. Vi kjørte et åpningstilbud med 99 kroner for pizza og brus. Folk gikk mann av huse, og det ble lange køer og trafikkaos. Folk ringte til politiet for å høre om det hadde skjedd en ulykke siden trafikken sto bom stille, sa en lattermild William Gulliksen til Aftenbladet i et intervju for halvannet år siden.

Jan Henrik Jelsa, til venstre, og William Gulliksen er to av seks eiere i Pizzabakeren. Nå kan Nordens største pizzakjede bli solgt.

Størst i Norge

Siden oppstarten har Pizzabakeren bygget seg opp til å bli flere ganger større enn hovedkonkurrentene Dominos og Peppes. Også i Sverige er Pizzabakeren store med sine 16 utsalgssteder. I tillegg har de etableringer i Kina, USA, Spania, Irland og Nord-Irland.

– Ingen av oss har det vondt økonomisk, for å si det slik. Men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Pengene gir meg en trygghet og muligheten til å være med på mange spennende prosjekter også utenfor Pizzabakeren, sa daglig leder Jan Henrik Jelsa til Aftenbladet i mai i fjor.

I 2007 sikret han seg en pen gevinst sammen med de andre eierne Hans Georg Jelsa, William Gulliksen og Arild Ask Bringeland da de solgte 50 prosent av selskapet til investorene Rolf Smedvig Hodne og Arne Incoronato. Etter det Aftenbladet kjenner til var prisen 180 millioner kroner.

– Vi fikk et veldig godt tilbud. Det handlet om å ta en gevinst, sa Jelsa for halvannet år siden. I det samme intervjuet fikk han spørsmål om det fristet å selge seg ut på topp.

– For det første tror vi ikke toppen er nådd. Og for det andre er alle seks eierne enige om å ha fullt fokus på driften og ytterligere vekst - selv om det alltid er noen som banker på døren. Det heter vel at alt er til salgs hvis det rette tilbudet kommer på bordet, svarte Jelsa.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Pizzabakeren
 2. Oppkjøp
 3. Næringsliv

Flere artikler

 1. Pizzabakeren-gründer ut mot styreleder: – Har sagt noe han ikke skulle ha sagt

 2. Pizzabakeren selges tilbake til gründerne

 3. Betalt innhold

  Pizzabakeren-eierne snakker ut etter storkjøpet: - Skal etablere 130 utsalg til i Norge

 4. Betalt innhold

  Pizzabakeren-eierne kjøper ut Petter Smedvig Hagland

 5. Betalt innhold

  Han har 120 vogntog på veiene: Aldri før har de vært så fullastede som under koronaen