Konkurstallene i reiselivet halvert
Analyseselskap mener omfattende coronastøtteordninger og en usedvanlig snill skatteetat er årsakene til at få serverings- og hotellselskaper går konkurs.
- NTB
Sammenlignet med samme tid i fjor, har antallet konkurser og tvangsavviklinger innen restaurant- og hotellbransjen halvert seg, skriver Dagens Næringsliv.
Også i samtlige andre bransjer var det betydelig færre som gikk konkurs i år.
Det er særlig tvangsavviklingene det blir færre av. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på nesten 80 prosent.
Analysesjef avblåser faren: – Kommer ingen konkursboom
Kredittøkonom i analyseselskapet Bisnode, Per Einar Ruud, mener det er overraskende at konkursene fortsetter nedover etter 15 måneder med pandemi. Han mener kompensasjonsordningen, der bedrifter kan få dekket opp til 85 prosent av de faste kostnadene, nok har hjulpet mange.
– Men det viktigste årsaken akkurat nå er nok at Skatteetaten er snill og gir stadig nye utsettelser for innbetaling av arbeidsgiveravgift, mener Ruud.