Konkurstallene i reiselivet halvert

Analyseselskap mener omfattende coronastøtteordninger og en usedvanlig snill skatteetat er årsakene til at få serverings- og hotellselskaper går konkurs.

Konkurser og tvangsavviklinger i restaurant- og hotellbransjen har halvert seg. Her fra Lekteren restaurant på Aker Brygge i Oslo.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Sammenlignet med samme tid i fjor, har antallet konkurser og tvangsavviklinger innen restaurant- og hotellbransjen halvert seg, skriver Dagens Næringsliv.

Også i samtlige andre bransjer var det betydelig færre som gikk konkurs i år.

Det er særlig tvangsavviklingene det blir færre av. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på nesten 80 prosent.

Les også

Analysesjef avblåser faren: – Kommer ingen konkursboom

Kredittøkonom i analyseselskapet Bisnode, Per Einar Ruud, mener det er overraskende at konkursene fortsetter nedover etter 15 måneder med pandemi. Han mener kompensasjonsordningen, der bedrifter kan få dekket opp til 85 prosent av de faste kostnadene, nok har hjulpet mange.

– Men det viktigste årsaken akkurat nå er nok at Skatteetaten er snill og gir stadig nye utsettelser for innbetaling av arbeidsgiveravgift, mener Ruud.

Les også

Oslo åpner kranene: Ringnes skal kjøre ut en million halvlitere

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Konkurs
  2. Coronaviruset
  3. Restauranter
  4. Hotell
  5. Bisnode
  6. Skatteetaten
  7. skatt

Flere artikler

  1. Kraftig nedgang i konkurser i første halvår

  2. Laveste antall konkurser siden før finanskrisen

  3. Betalt innhold

    Dystre spådommer for arbeidsplassene slo ikke til: – Folk forsto ingenting

  4. Flere konkurser i mars enn på 16 måneder

  5. Tankbiler med øl er på vei fra Ringnes