Norwegian søker om flyvninger mellom USA og Argentina

Etter regelendringer søker Norwegian nå om å få fly til amerikanske destinasjoner som Los Angeles, Chicago, Honolulu og New York. 

ARGENTINASATSING: Forrige uke ble det kjent at Bjørn Kjos gikk av som konsernsjef etter 17 år i stillingen. Nå skal Norwegian satse på Argentina.
Publisert: Publisert:

Norwegian har søkt om flyvninger mellom Argentina og USA, skriver Hegnar tirsdag.

Det var bransjenettstedet Airlinegeeks.com som forrige uke kunne melde det samme, og at søknaden sendes til argentinske luftfartsmyndigheter etter at Argentina og USA i juni ble enige om endringer i en luftfartsavtale fra 1985.

Endringene letter restriksjoner i flytrafikken, og gjør det altså enklere for Norwegian å operere regulære ruteflyvninger.

Selskapet har søkt om destinasjoner som Chicago, Dallas, Orlando og Honolulu. I tillegg søker flygiganten om å øke antall innenriksdestinasjoner i Argentina fra de nåværende seks.

Les også

737 Max kan stå på bakken til 2020 – trenger ikke bety katastrofe for flyselskapene

Ny lyd

Selskapet har de siste månedene lett etter måter å spare kostnader på, og det så ut som om innenriksflyvningene i Argentina kunne ryke. Pipen har nå fått en annen låt, og fungerende konsernsjef og finansdirektør Geir Karlsen fortalte E24 forrige uke at det var besluttet å gå videre i Argentina.

– Argentina leverer bedre enn vi har trodd. Akkurat nå er vi der at høysesongen starter i juli, sa Karlsen til E24.

Norwegian har måttet redusere flåten i Argentina fra fire til tre fly, etter restriksjoner på Boeings Max-fly ble iverksatt i mars.

– Vi har fløyet tre fly i Argentina i det siste og har gjort noen endringer der nede, blant annet på kapasitet og rutejusteringer. Så nå satser vi på en god høysesong fra nå og frem til jul, fortalte Karlsen som la til at det for Norwegians del var en relativt liten operasjon.

Les også

Norwegian dropper ikke nysatsing likevel: – Vi har besluttet å gå videre i Argentina

Første i nord og sør

Det var i februar i fjor at flygiganten begynte med flyvninger til Argentina, og det har i tillegg flyvninger mellom London og Brasil.

Ifølge Hegnar opererer Norwegian ruter innenriks i Argentina til destinasjoner som Mendoza, Iguazú, Salta, Neuquén, Córdoba og Bariloche. Norwegians Argentina-sjef Ole Christian Melhus ville ikke røpe mye om mulige nye destinasjoner til avisen, men forteller at Norwegian skal fly til byen Ushuaia.

Det gjør flyselskapet til det første i verden som opererer flyvninger på både verdens sørligste, og verdens nordligste flyplass på Svalbard.

Publisert:

Her kan du lese mer om