Annonse tyder på at The Nighthawk Diner skal selges - igjen

Den nye eieren kjøpte restauranten i mai. Nå ser det ut til at den amerikanskinspirerte dineren på Grünerløkka skal få en ny eier – nok en gang. 

TIL SALGS? Hverken den nye eieren eller megleren som står for salget vil uttale om det er The Nighthawk Diner som er til salgs.

Foto: Trond Solberg VG
Publisert:,

I mai ble The Nighthawk Diner på Grünerløkka begjært konkurs. Det kom bare noen måneder etter at søsterrestauranten i Bygdøy allé ble slått konkurs i februar. Restauranten holdt imidlertid dørene åpne med den nye eieren Tnd AS, som er heleid av Nadeem Asghar.

Nå ligger restauranten tilsynelatende ute til salgs igjen på Bedriftsbørsen. Navnet på restauranten er ikke oppgitt, og hverken megler eller Asghar ønsker å kommentere saken.

Anonymisert annonse

Selve annonsen er anonymisert uten restaurantens navn, men beskrivelsen, omsetningen og bildene stemmer overens med informasjon som ligger på Facebook og i Brønnøysundregistrene.

I annonsen blir også bilder fra The Nighthawk Diners Facebook-side brukt.

I ANNONSEN: Dette er det forsidebildet i annonsen, og er identisk som det som er lagt ut på Facebook.

Foto: Skjermdump fra The Nighthawk Diners Facebook-side.

I annonseteksten står det blant annet:

«Spisestedet åpnet i 2010, og fylte den gangen en nisje som Oslo manglet. Her får man god og uformell mat servert i smakfulle og autentiske omgivelser ... Det har de siste årene vært økonomiske utfordringer og det opprinnelige driftsselskapet gikk konkurs tidligere i år. Men virksomheten ble videreført og omsetningen har hele tiden vært god.»

Data fra Brønnøysundregistrene viser at The Nighthawk Diner AS ble registrert i oktober 2009, og har det første godkjente årsregnskapet fra 2010. I tillegg opplyses det i annonsen om en omsetning på 22,7 millioner kroner i 2017, som stemmer overens med restaurantens årsregnskap for det året.

Varemerket separert fra restauranten

E24 har tidligere omtalt konflikten rundt varemerket The Nighthawk Diner. Den tidligere eieren og gründer Jan Vardøen protesterte mot varemerkeregistreringen, men søknaden ble likevel innvilget.

Restauranten og varemerket er etter registreringen to separate ting.

– I utgangspunktet sitter Nadeem Asghar på retten til varemerket. Varemerket kan fritt selges eller lisensieres bort, sier Knut A. Bolstad, seksjonssjef i Design- og varemerkeavdelingen i Patentstyret.

Han forteller videre at dersom noen kjøper restauranten og ikke varemerket så må de kalle det noe annet.

– Varemerket kan altså overføres til noen andre.

Tillegg

I tillegg til salgsprisen på 1,49 millioner kroner kommer varelageret. Prisen på lageret er ikke oppgitt. Leiekontrakten er i tillegg utgått, men det foreligger en avtale om forelgense av eksisterende leiekontrakt på ti år fra ny leietager kommer inn.

Det fremkommer i annonsen.

Tidligere har husleien ligget på 1,5 millioner kroner. De månedlige fellesutgiftene vil koste en ny eier 7.050 kroner i måneden.

For prisen vil den som tar over, få med en restaurant på 311 kvadratmeter med plass til 100 gjester, og kontor på 75 kvadratmeter.

Megler Per Arne Reisrud, som står for salget av restauranten, ville ikke kommentere saken.

– Det er en grunn til at den er anonymisert, og jeg har derfor ikke noe mer å si om det.

E24 har også forsøkt å komme i kontakt med Asghars advokat, Thomas Thorstensen. Han opplyser at heller ikke Asghar ønsker å kommentere saken.

Les også

Platekompaniet i minus for femte år på rad – legger ned alle unntatt tre butikker

Les også

Priskrig på kroneis gir salgssvikt for Hennig-Olsen

Les også

Nabobil i fortsatt millionunderskudd – venter store investeringer i 2019

Her kan du lese mer om