Smarttelefonkrigen

Pablo Escobar-selskap krever millioner av Klarna

Narkobaronen Pablo Escobars bror har havnet i en tvist med Klarna over telefonen Escobar Fold 1, og krever millionbeløp.

Administrerende direktør i Escobar Inc, Roberto De Jesus Escobar Gaviria (t.v.) og Olof Gustafsson (t.h.).
 • Hanna Ghaderi
Publisert: Publisert:

Klarna har havnet i konflikt med Pablo Escobar Inc, som ledes av hans bror Roberto De Jesus Escobar Gaviria og svensken Olof Gustafsson, skriver Di Digital.

Den pågående tvisten dreier seg om at Pablo Escobar slapp en sammenleggbar smarttelefon ved navn Escobar Fold 1, som ble solgt gjennom Klarna.

Tre dager etter slippet ble handelen stanset hos Klarna, og nå krever Pablo Escobar Inc 4 millioner svenske kroner, tilsvarende 3,84 millioner kroner, ettersom Klarna skal ha fryst betalingene.

Medgründeren Olof Gustafsson skal ha tegnet en salgsavtale med Klarna gjennom sitt selskap Affideer AB.

– De bryter sin kontrakt med oss etter bare tre dager, og henviser til «etiske årsaker», men de visste hva vi ville selge, under hvilket navn, og jeg vet ikke om det er noe uetisk med å selge telefoner, sier Gustafsson til Di Digital.

Klarna har ikke kommentert saken, men Di skriver at de har tatt del av en intern e-postutveksling der det fremgår av Klarna tviler på om telefonene vil leveres.

Narko-imperium

Den colombianske narkobaronen Pablo Escobar ble kalt «kongen av kokain» og er en av de rikeste kriminelle i historien. I løpet av livet sitt var han verdt nesten 30 milliarder dollar, tilsvarende 59 milliarder dollar i 2019.

Escobars kartell, Medellín Cartel, tok også monopolet av kokainhandel inn i USA på 1980- og 90-tallet. Etter ekspansjonen er det estimert at Escobar ledet månedlige leveranser av mellom 70 og 80 tonn kokain inn i landet.

I tillegg til kokainvirksomheten var kartellet i konflikt med flere andre rivaler, både innenlands og over landegrensene, som førte til massakre og mord av politimenn, dommere, sivile og politikere. Dette gjorde at Colombia ble kalt «morder-hovedstaden» i verden.

Escobar ble skutt og drept av politi i byen Medellin i Colombia i 1993.

Klarna i konflikt med Pablo Escobars bror

Les også:

Les også

Pablo Escobars herskapshus gjenoppstår som hotell

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Smarttelefonkrigen
 2. Klarna
 3. Pablo Escobar
 4. Smarttelefon

Flere artikler

 1. Sørkoreanske LG dropper smarttelefonen

 2. Nikkei: Apple ber leverandører jekke opp produksjonen - vil ha 80 millioner iPhone i første halvår

 3. Nordmenn i Oslo: – Har ikke vurdert å kjøpe Huawei

 4. Apple forbigått av nok en kinesisk teknologigigant

 5. Betalt innhold

  Sitter på kryptokunst for millioner: Møt noen av de største samlerne