Elektronikkprodusent med permitteringsvarsel til 240 ansatte

Hadeland-baserte Hapro har sendt ut permitteringsvarsel til alle sine 240 ansatte. Men toppsjefen håper og tror at de slipper unna med mindre konsekvenser.

VIRUS:

Hapro
 • Martin Hagh Høgseth
 • Sigrid Moe
Publisert:,

– Vi har hørt fra både norske distributører og kinesiske produsenter at det har vært stopp siden kinesisk nyttår. Nå har vi fått bekreftet at hjulene er i gang igjen ved fabrikkene i Kina, men vi vet at alle ansatte ikke er tilbake på jobb, sier administrerende direktør Tor Asak Giæver i Harpo Electronics AS til E24.

Derfor tror han at det blir forsinkelser eller lavere volumer enn det skulle vært i leveransene fra de kinesiske produsentene i tiden fremover. Dette er grunnen til at selskapet har sendt ut et generelt permitteringsvarsel til alle sine ansatte.

Det var FriFagbevegelse som først omtalte saken.

– Leverer det vi skal

– Vi har ingen intensjon om å permittere alle, men det kan bli noen få. Vi vet ikke noe sikkert ennå, sier Giæver, og legger til at det ikke er noen krise i selskapet ennå.

Selskapet kjøper også elektronikk og råvarer fra andre land enn Kina, så all produksjon vil uansett ikke bli berørt om det en tid blir forsinkelser.

– Nå jobber vi som vanlig, og innkjøp og logistikk jobber med våre leverandører for å få et best mulig bilde av situasjonen. Foreløpig leverer vi det vi skal, sier direktøren.

Nær doblet inntektene i 2018

Hapro ble etablert i 1973, da med hovedsakelig elektronikkproduksjon innenfor telekombransjen. I dag driver selskapet med kortproduksjon og elektromekanisksammenstilling innenfor en rekke markedssegmenter, skriver selskapet på egne nettsider.

– Våre ordrebøker er større enn noensinne. Vi kommer til å omsette for mellom 500 og 600 millioner i år, sier Giæver.

Selskapet hadde i 2018 en omsetning på 382 millioner kroner, opp fra 197 millioner kroner året før, viser det siste leverte regnskapet fra selskapet.

Den gang var driftsresultatet på 9,85 millioner kroner, en nedgang på rundt én million kroner fra året før.

– Situasjonen viser hvor sårbart dette kan være, og det er ikke bare vi og vår bransje som rammes av dette. Koronautbruddet vil kunne få globale konsekvenser, sier Giæver til frifagbevegelse.no.

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Råvarer
 3. Kina
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Rogaland-selskap måtte stenge Kina-fabrikk: – Det har vært ganske kritisk

 2. Oslo Plaza har sendt ut permitteringsvarsel

 3. Bergen Engines har sendt ut permitteringsvarsel til 750 ansatte

 4. Annonsørinnhold

 5. Equinor i kriseberedskap: Vurderer kutt i investeringer og utelukker ikke lavere utbytte

 6. Betalt innhold

  Rosenberg-ansatte har fått permitteringsvarsel