Oppjusterer mengden død fisk til 11.600 tonn

Totalt er ni selskaper i Nordland og Troms rammet så langt.

Foto: Michael Ulriksen
Publisert:

Fiskeridirektoratet anslår nå at 11.600 tonn oppdrettslaks er død som følge av algeinvasjonen i Nordland og sør i Troms.

Det er opp fra det tidligere anslaget på 10.000, som ble meldt tirsdag. Med det nye anslaget og en pris på 62 kroner kiloen til grunn, regnes det nå med et tap på 720 millioner kroner.

Direktoratet gir ikke informasjon om antall død fisk fordi ikke alle oppdretterne har kapasitet og oversikt til å oppgi antall, i tillegg til at vekten på fisken varierer fra 700 gram til 5,5 kilo.

Ni selskaper er rammet, ifølge Fiskeridirektoratet.

I Nordland er Ballangen Sjøfarm, Ellingsen Seafood og Mortenlaks rammet. I Troms er det Sørrollnesfisk, Northern Lights Salmon, Kleiva Fiskefarm, Gratanglaks, Nordlaks og Salaks.

Les på E24+ (for abonnenter)

For 30 år siden gjorde en giftig alge massiv skade på norskekysten. Nå herjer den igjen i oppdrettsanleggene

Det opplyses at situasjonen i Troms fortsatt er rolig. Oppdretterne rydder i merdene og enkelte har startet foring. Men alle er fortsatt i beredskap fordi algene kan blomstre opp igjen, og direktoratet presiserer at det er viktig å være oppmerksom på mulig spredning nordover langs Tjeldundet.

Om situasjonen i Nordland meldes det at dødeligheten i indre Ofotfjorden er stoppet opp fordi det nesten ikke er fisk igjen. I midtre deler av fjorden har dødeligheten bremset opp, mens den fortsatt er høy i ytre deler.

– Prognosene viser fortsatt utgående strøm fra Ofotfjorden det kommende døgnet.

Her kan du lese mer om