The Nighthawk Diner er konkurs – dørene holdes trolig åpne

Det er åpnet konkurs i Jan Vardøen-restauranten The Nighthawk Diner på Grünerløkka i Oslo. Bostyrer opplyser at det er jobbet med en virksomhetsoverdragelse. 

KONKURS: The Nighthawk Diners avdeling på Grünerløkka er begjært konkurs.

Foto: Trond Solberg VG
Publisert:,

Konkursen til den amerikanskinspirerte dineren, som ble startet opp av kjendis-restauratør Jan Vardøen, kommer bare noen måneder etter at søsterrestauranten beliggende i Bygdøy allé ble slått konkurs i februar.

Det var Dagens Næringsliv som omtalte saken først.

Til E24 sier bostyrer Erling Opdal at det har vært jobbet med en virksomhetsoverdragelse, men at de nå jobber med å avklare ulike forhold.

– Det er en ny virksomhet som har overtatt, så selve restauranten drives videre av andre, klargjør han.

Han opplyser at virksomheten er tatt over av Tnd AS, som er heleid av Nadeem Asghar.

Bakgrunnen for at det torsdag ble åpnet konkurs, er kausjonsansvaret selskapet sto med etter manglende oppgjør etter konkursen i Bygdøy allé, opplyser advokaten.

– Det skal sies at restauranten på Grünerløkka heller ikke gikk bra økonomisk, svarer han på spørsmål om kausjonsansvaret var den eneste grunnen til konkursåpningen.

Høye inntekter, men underskudd

I 2017 gikk The Nighthawk Diner med et driftsunderskudd på 322.000 kroner, etter at inntektene hadde falt fra 25,1 til 22,8 millioner kroner fra året før.

Jan Vardøen

Foto: Terje Bendiksby/ NTB scanpix

Resultatet fra 2018 er ikke offentliggjort.

Tidligere har det blitt skutt inn frisk kapital i selskapet flere ganger, etter at underskudd har spist opp selskapets egenkapital.

E24 har ikke lyktes med å få kontakt med daglig leder.

Jan Vardøen, som står som medeier av restauranten, kjente ikke til omstendighetene da E24 tok kontakt torsdag.

Konkursbølge

Konkursen til The Nighthawk Diner føyer seg inn i rekken av en rekke konkurser i restaurantbransjen den siste tiden. Til tross for at nordmenn spiser mer ute nå enn før, så gikk flere restauranter konkurs i årets første kvartal enn fjoråret.

Nezvat Arikan, som driver 14 serveringssteder i Oslo, har tidligere uttalt til E24 at han har ventet på en korreksjon.

Les også

Restaurantkonkursene øker – bransjetopper tror det vil fortsette

– Jeg har lenge sagt at det er en overetablering. Denne korreksjonen kommer til å vare og vil bli større, sier Arikan til E24.

Mat & Drikke AS, som driver flere større restauranter på Aker Brygge, uttalte samtidig at de ikke tror det vil bli færre konkurser med det første.

– Korreksjonen har ikke nådd toppen. I fjor fikk vi vel 2.000 nye «restaurant-stoler» i Oslo alene, det er en voldsom vekst, sier administrerende direktør i Mat & Drikke AS, Tone I. Langbach.

Her kan du lese mer om