Aktor om beskyldningene mot Røkke: Naturlig å undersøke

Jan Erik Iversen hevder Kjell Inge Røkke ga han i oppdrag å «fjerne» Christer Tromsdal «for godt».

Politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen er aktor i saken mot torpedo Jan Erik Iversen. Han kan ikke si om politiet vil etterforske beskyldningene mot Røkke, men at det er «naturlig å undersøke» dem.
 • Bjørnar Tommelstad
 • Hanna Haug Røset
 • Siri Eggen
 • Gisle Oddestad (foto)
Publisert:

Torpedoen Jan Erik Iversen, som står tiltalt for utpressing av Kjell Inge Røkke, har i sin forklaring til retten tirsdag beskyldt Røkke for flere straffbare forhold.

Mest oppsiktsvekkende: Iversen sier at Røkke ga ham et oppdrag om å «fjerne» den omstridte finansmannen Christer Tromsdal «for godt».

– Det medfører ikke riktighet at jeg har gitt Jan Erik Iversen noe oppdrag, sier Røkke under sin forklaring.

Tromsdal avviser overfor Dagbladet Iversens forklaring og kaller det «en Donald Duck»-historie.

Kjell Inge Røkke på vei inn i Oslo Tingrett tirsdag.

Aktor Terje Nedrebø Michelsen sier det er naturlig å se nærmere på beskyldningene, men at det er for tidlig å svare på hvorvidt politiet vil etterforske dem.

– Det er ikke vurdert å åpne etterforskning på disse forholdene så langt. Men nå får vi ... nå har jeg nettopp fått høre dette, sier Michelsen.

Dommeren grep på et tidspunkt inn i forklaringen og spurte Iversen om han var kjent med at det er straffbart å uriktig anklage andre for noe ulovlig.

– Det mest alvorlige er at han forklarer seg på en måte som gir inntrykk av at Kjell Inge Røkke skal ha bestilt et drap på Christer Tromsdal. Er det noe man nå vil undersøke?

– Det er naturlig å undersøke det. Men jeg kan ikke si her og nå at det trommes sammen et ettforskningssteam for å se på det. Nå er det nettopp blitt sagt, uttalt i retten. Så må vi analysere det litt nærmere hva som ble sagt og om det er grunnlag for å starte etterforskning, sier aktor.

– Dette er opplysninger som fremkom i retten i dag. Det må vurderes nærmere før vi kan si noe mer, sier pressevakt Roar Hanssen ved Oslo politidistrikt.

Iversen har ikke villet forklare seg for politiet, og aktor hørte derfor flere av beskyldningene fra Iversen for første gang.

– Det har versert rykter, og vært skrevet om i media. Det var noe av dette vi kunne forvente under hans forklaring, men det foreligger ikke noe politidokumenter som beskriver handlingene han forteller om, sier Michelsen.

Røkke: Ga aldri noe oppdrag

Fornærmede Kjell Inge Røkke avviser konsekvent at han på noe tidspunkt har engasjert tiltalte Jan Erik Iversen for noe oppdrag. På direkte spørsmål fra forsvarer Benedict de Vibe om tiltalte ble engasjert for å gjøre noe med finansakrobaten Christer Tromsdal på starten av 2000-tallet, svarer han:

– Absolutt ikke.

– Så i den grad han sier han har gjort oppdrag for deg, så stemmer ikke det?

– Det er ikke riktig at jeg har gitt Jannik Iversen noe oppdrag.

–Christer Tromsdal?

– Det kan ikke jeg erindre.

– Ble tiltalte på noen måte på den tiden engasjert av deg til å gjøre noe?

– Absolutt ikke.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kjell Inge Røkke
 2. Christer Tromsdal
 3. John Christian Elden

Flere artikler

 1. Retten om Røkke-historien til torpedo: «Helt uten troverdighet»

 2. Her oppsøker torpedoen Kjell Inge Røkke

 3. Torpedo tiltalt i utpressingssak: Hevder han har utført oppdrag for Røkke

 4. Røkke hyret inn eks-polititopp som sikkerhet

 5. Betalt innhold

  Tiltalte i svindelsak frykter israelsk politi kan ha plantet bevis på han