Sector Alarm godtar gebyret på 425 millioner kroner fra Konkurransetilsynet

Mandag varslet tilsynet enorme gebyrer til Verisure og Sector Alarm for ulovlig samarbeid. 

Publisert:

Sector Alarm har besluttet å vedta gebyret på 424,8 millioner kroner fra Konkurransetilsynet, skriver selskapet i en pressemelding.

Mandag varslet Konkurransetilsynet gebyrer til Verisure (784 mill. kroner) og Sector Alarm for å ha samarbeidet om å ikke selge boligalarmer til hverandres kunder ved dørsalg i Norge.

Sector Alarm skriver i pressemeldingen at de opplever at det alltid har vært hard konkurranse mellom selskapene.

Sector Alarmen skal ha hatt fokus på sikre at salgsmetodene som benyttes ved dørsalg er etterrettelige og har vært i diskusjon med Verisure i forbindelse med uheldige kundeopplevelser.

Les også

Konkurransetilsynet varsler giga-gebyrer til Verisure og Sector Alarm

Gjør innrømmelser

Selskapet innrømmer samtidig at noe av kontakten mellom boligalarmaktørene kan forstås på en uheldig måte.

– Etterrettelighet er en av Sector Alarms viktigste verdier. I denne saken har det blitt stilt spørsmål ved om vi har levd opp til våre verdier, sier administrerende direktør i Sector Alarm AS, Kim Grove-Knutsen.

– Ved å legge saken bak oss på et tidlig tidspunkt, kan vi fokusere kreftene på fullt ut å levere en best mulig tjeneste til våre kunder, sier Grove-Knutsen videre.

Ulovlig samarbeid mellom 2011 og 2017

Konkurransetilsynet mener at de to aktørene har samarbeidet om å ikke selge boligalarmer til hverandres kunder ved dørsalg og delt kundene mellom seg, i perioden 2011 til 2017.

– Denne saken har stor betydning for de to selskapenes boligalarmkunder i Norge, siden de kan ha betalt for mye for sin boligalarm. Markedsdeling er en svært alvorlig form for konkurransekriminalitet, og gebyrene som nå er varslet underbygger dette, sa konkurransedirektør Lars Sørgard i pressemeldingen som kom mandag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om