Ryanair krever EU-granskning av konkurrenter

Det irske lavprisselskapet har sett seg lei av det de hevder er innblanding fra ansatte i andre flyselskaper.

KLAGER: Ryanair hevder at ansatte i andre flyselskaper ulovlig arrangerer streiker og blander seg i forhandlinger.
Publisert: Publisert:

Ryanair har sendt en klage til EU-kommisjonen hvor selskapet hevder at ansatte i konkurrerende flyselskaper aktivt forstyrrer Ryanairs forhandlinger med sine egne ansattes fagforeninger.

I en pressemelding skriver selskapet at fagorganiserte i andre selskaper blander seg inn ved blant annet å organisere «unødvendige streiker»:

– I Alicante i Spania organiserer kabinansatte i Norwegian disse kabinstreikene, heter det blant annet i meldingen.

Les også: (+) Hvorfor en avtale mellom Emirates og Etihad kan bli tiårets beste

I Nederland har pilotenes fagforening insistert på at en KLM-pilot skal lede forhandlingene med Ryanair, mens pilotene i Sverige har nektet å forhandle uten at en Braathens-pilot er til stede, skriver flyselskapet videre.

Les også

Ryanair-ansatte truer med «største streik noensinne»

Ber EU etterforske

«Dette er ulovlige forsøk på å vri konkurransen, og å påvirke kundenes valg, til fordel for [eldre] flyselskap. Ryanair ber EU-kommisjonen om umiddelbart å etterforske denne kollektive kampanjen, inkludert utallige hemmelige møter under fanen til ECA (konkurrerende piloter) og ITF (konkurrerende kabinbesetning)», skriver Ryanair.

«Ryanairs forretning skades av unødvendige streiker og forstyrrende innblanding i forhandlingene vi gjør i god tro, fremmet og koordinert av ansatte i konkurrerende flyselskaper, deres fagforeninger og lobbygrupper», hevder flyselskapet.

Les også

Tyske Ryanair-flygere til streik

Norwegian: – Ingen rot i virkeligheten

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian avviser påstandene fra Ryanair.

– I Spania er det slik at man kan være fagforeningsrepresentant for et selskap samtidig som man sitter i fagforeningen sentralt på vegne av alle flyselskap. Å antyde at våre medarbeidere er involvert i det som nå skjer hos Ryanair, har ingen rot i virkeligheten og føyer seg inn i rekken av useriøse utspill fra Ryanair, skriver Sandaker-Nielsen i en e-post til E24.

– Vi foreslår at Ryanair setter seg inn i det lokale regelverket i Spania og feier for egen dør, så skal våre kolleger i Spania fortsette det de gjør aller best, nemlig å gi Norwegians kunder en trygg og god reiseopplevelse.

Publisert:

Her kan du lese mer om