Sykehusinnkjøp inngår avtale med flyselskapene

Helseforetakenes innkjøpsselskap Sykehusinnkjøp HF har inngått avtaler med SAS, Norwegian og Widerøe om å levere flyreiser for landets helseforetak.

HELSEAVTALE: Alle de tre største flyselskapene i Norge tildeles hver sin del av ny avtale med helseforetakene.

Håkon Mosvold Larsen
Publisert:

Avtalene har en totalverdi på 370 millioner kroner i året, og gjelder både pasientreiser og tjenestereiser, skriver Sykehusinnkjøp i en pressemelding.

- Den nye avtalen gir helseforetakene gode muligheter for besparelser. Vi ser særlig at vi har oppnådd gode priser på de rutene hvor selskapene har mange daglige avganger og konkurransen er stor. Vi er derfor godt fornøyd med resultatene i det nye anbudet for flyreiser, sier Harald I. Johnsen, divisjonsdirektør for nasjonale tjenester i Sykehusinnkjøp HF i meldingen.

Norwegian og SAS har førsteprioritet på 12 ruter hver, mens Widerøe er valgt som leverandør på kortbanenettet. Anbudet er vurdert ut fra pris og rutetilbud på hver enkelt strekning.

Avtalen trer i kraft 1. april i år, og har en lengde på fire år.

– Gledelig

Hos SAS er gleden stor over at man nå har sikret seg tolv ruter, som blant annet inkluderer ruter fra Oslo til Stavanger, Trondheim og Tromsø.

– Det er gledelig at vi har vunnet de største rutene, og vi ser frem til et fortsatt tett og godt samarbeid med Helse-Norge i tiden fremover til beste for pasienter og ansatte, sier konserndirektør og CFO i SAS, Torbjørn Wist i en melding.

– Vi skal også i de kommende årene vise oss tilliten verdig ved å levere pålitelig og servicevennlig flytransport for denne gruppen reisende som virkelig trenger flyet for å ha tilgang på helsetjenestene i Norge.

Meldingen fra Sykehusinnkjøp HFPressemeldingen fra SAS