NRK: SJ må kjøre buss for tog på oppstartsdagen

Planlagt vedlikeholdsarbied gjør at SJ Norge ligger an til å måtte kjøre buss for tog på flere strekninger første dag. Nå ber selskapet samferdselsministeren om hjelp.

TØFF START: Jomfruturen for togoperatøren SJ Norge kan gå med buss.
Publisert: Publisert:

SJ overtar sju jernbanestrekninger fra Vy 7. juni. Det sammenfaller med planlagt vedlikeholdsarbeid som Bane Nor skal gjennomføre mellom Oslo og Trondheim fra 6. til 8. juni.

Dermed blir det buss for tog, ifølge NRK, som skriver at arbeidet påvirker fem av SJ-strekningene.

Det hadde vært fint å få kjøre tog den dagen vi tar over en strekning vi skal drive i 10,5 år, sier Lena Angela Nesteby, kommersiell direktør i SJ Norge, til rikskringkasteren.

Allerede i mars i fjor ba SJ Bane Nor om at arbeidet ble flyttet til en annen periode. I november kom et endelig nei fra det norske statsforetaket, der det vises til at en endring vil få konsekvenser for mange parter.

NRK har fått innsyn i et brev fra SJ Norge til samferdselsministeren, hvor togoperatøren informerer om situasjonen. Partene ble etter dette innkalt til et møte, og har nå fått beskjed om å finne en løsning innen 31. januar.

Den svenske togoperatøren SJ vant anbudskonkurransen om å kjøre togene på Dovrebanen, Raumabanen, Rørosbane, Meråkerbanen, Nordlandsbanen (inkluderer Saltenpendelen) og Trønderbanen (omfatter deler av Nordlandsbanen og Dovrebanen) i fjor sommer.

Kontrakten er på inntil ti og et halvt år.

Les på E24+

Dette er Norges fem mest subsidierte togstrekninger

Les på E24+

Slik satser de tradisjonelle gigantene på at du ikke vil kjøpe bil i fremtiden

Publisert:
Gå til e24.no