Politianmeldt for slaktescener

Dyrebeskyttelsen har politianmeldt TVNorge for slaktescenene med en kanin i serien «Muldvarpen».

Publisert:

TVNorge planlegger likevel å sende sekvensen med kanindrapet.

- Måten kaninen ble avlivet på er brudd på både fransk straffelov, og den norske dyrevernloven. Dermed kan TVNorge som foretak straffes - også i Norge, sier juridisk rådgiver i Dyrebeskyttelsen Norge - Live Kleveland Karlsrud som leverte sin politianmeldelse i går.

- Vi vurderer også å politianmelde de to deltagerne som var med på slaktingen, og vil ta stilling til dette om et par dager, sier Kleveland Karlsrud.

- TVNorge tar politianmeldelsen til etterretning. Men vi har ingen planer om å trekke slaktesekvensen. Og jeg presiserer at slaktingen er gjort av en mann som kan det, i et land (Frankrike) hvor kaniner er føde på lik linje som kyllinger i Norge. Slaktingen ble også gjort som et ledd av en større «speiderøvelse» i TV-serien, sier informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge.

Nedringt

Etter at VG skrev at TVNorge i sitt program kutter strupen av kaniner for underholdningens skyld er både Dyrebeskyttelsen og TV-kanalen blitt nedringt.

- Det er vel det vi kan kalle telefonstorm, sier Gjelseth.

- Folk er rasende, fortvilet og i sjokk. Hvor mange som har ringt oss aner jeg ikke. Vi har sluttet å telle for lenge siden, sier Kleveland Karlsrud.

- Mange blander også Dyrebeskyttelsen med offentlige myndigheter. Mange har derfor rett og slett skjelt oss ut fordi vi har tillatt dette, sier Kleveland Karlsrud.

I politianmeldelsen heter det også at «Dyrebeskyttelsen Norge ber om at denne saken blir prioritert av to grunner: bevisene er usedvanlig klare (ugjerningen er filmet). For det andre taler sterke individuelle og allmennpreventive hensyn for at det reageres, slik at vi slipper å oppleve at dyrevernloven brytes av TV-stasjoner i underholdningsøyemed i fremtiden.»

Publisert: