7 av 10 ledere er konfliktsky

Norske sjefer er feigest i Norden og styrer unna konflikter med de ansatte, viser ny undersøkelse. - Nedgangskonjuktur fører til at norske ledere må bli tøffere, sier leder i bemanningsbyrå.

  • Marthe Skaar
Publisert:,

7 av 10 norske leder innrømmer at de har unngått å ta tak i problemer for å unngå dårlig stemning på jobben.

Det viser en fersk undersøkelse utført blant sjefer og ansatte av bemanningsbyrået Proffice.

- I Norge er det mange ledere som unngår å ta tak i problemer. For norske ledere er det viktigere å være populær enn i Sverige og Finland, sier administrerende direktør Per Bergerud i Proffice.

Hele 4 av 10 norske ledere sier det er så viktig å være populær blant de ansatte, at de har tatt beslutninger som er bedre for dem enn for bedriftens lønnsomhet, ifølge bedriftslederundersøkelsen.

Dette er dobbelt så mange som i Sverige og Finland der kun 2 av 10 svarer det samme.

Konklusjonen til Proffice er entydig: Norske ledere er nødt til å bli tøffere. "Særlig en tøff nedgangskonjunktur krever beinhard prioritering og økt fokus på lønnsomhet og resultater", skriver bemanningsbyrået i rapporten.

Sjefene må ta utfordringer

- Er det viktigere å være tøff i nedgangstider?

- Ja, og når vi sier tøffe mener vi å være tydelig, åpen, direkte og ærlig. Det å tørre å ta utfordringene. Vi er inne i en nedkonjunktur der de aller fleste vil bli berørt: Da må en tørre å møte problemene og ta de opp, sier Bergerud til E24.

- Men er det ikke også viktig å kunne være en myk sjef å vise forståelse?

- Det er denne balansegangen. På den ene siden skal en lytte og være forståelsesfull ved å lytte til signaler og ta ideer og innspill på alvor, sier han.

- Men på den annen side skal en kalle en spade en spade. En må forklare at det går mot en tøffere tid. Det tror jeg skaper trygghet fremfor å skyve bort problemene. Undersøkelsen viser klart at de ansatte gjerne vil ha ærlige og åpne tilbakemeldinger, utdyper Bergerud.

Mener sjefen er feig

Undersøkelsen blant de ansatte i Norge gjenspeiler bildet av feige sjefer: 1 av 3 sier at de har en sjef som unngår å ta tak i problemer av frykt for å skape dårlig stemning. I Hedmark og Oppland mener de ansatte at halvparten av sjefen unngår å ta grep, mens sjefene er tøffest i Agder og Rogaland.

Samtidig viser undersøkelsen at halvparten av norske ledere i løpet av det siste året har ønsket at de ikke var sjef. Dette gjelder spesielt inne helsesektoren og media. Innen media ønsker 6 av 10 ledere egentlig ikke å være sjef.

- Det er mange. Et godt spørsmål blir da hvordan disse lederne som ikke ønsker å være sjef kan gjøre en god lederjobb, spør Bergerud.

Få kvinner vil bli sjef

Undersøkelsen blant de ansatte viser at kun 2 av 10 nordmenn har ambisjoner om å bli sjef. Fortsatt er det flest menn med sjefsambisjoner. 1 av 4 menn har sjefsambisjoner, mens kun 1 av 10 kvinner drømmer om å lede. Lederdrømmen lever best blant unge opp til 24 år. Blant disse drømmer 1 av 3 om å bli sjef, mens kun 1 av 10 blant 45 til 54-åringene ønsker det samme.

- Når vi skal rekruttere ser vi at det er vanskeligere å få kvinner til å søke på lederjobber enn menn. Det har noe med at kvinner ofte ser på kravspesifikasjonen og tenker at de må tilfredsstille 100 prosent, mens menn nøyer seg med 70 eller 80 prosent, sier Bergerud.

- Innebærer dette at likestillingskampen ikke er kommet så langt som vi tror?

- Likestillingen er absolutt ikke kommet i mål innefor ledelse, men må si at det har skjedd my på de siste fem årene. Det skal vi ikke glemme, sier han.

I Norge mener 44 prosent av sjefene at det særlig er i situasjoner der de ansattes personlige problemer krever at en involverer seg emosjonelt at en ikke trives i sjefsrollen. Deretter følger oppsigelser og endringer i organisasjonen.

Les flere økonomisaker hos E24

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Han er drømmesjefstypen

  2. Betalt innhold

    Flaut for ledere å mistrives på jobb

  3. Flaut for ledere å mistrives på jobb

  4. Annonsørinnhold

  5. Kvinner minst fornøyd med lønnen

  6. - Norske ledere er for opptatt av å bli likt