10 beste land å starte bedrift

Best i verden for tredje år på rad.

VIVEK PRAKASH
  • Siw Nygård
Publisert:,

Med næringslivsvennlige lover for konkurs og arbeidsliv er Singapore det beste stedet i verden å starte bedrift for tredje år på rad.

Det viser Verdensbankens årlige rangering av de beste, og verste landene i verden for næringslivet, skriver CNNMoney.com.

Les også:10 verste land å starte bedrift

Singapore får også pluss for lave skatter med lite byråkrati, og sin høye teknologiske standard med nettbasert kontakt med statlig administrasjon.

Enda bedre

I år har Singapore innført reformer som gjør det lettere å starte bedrift og å søke byggetillatelse, og reformene sikrer bystaten Singapore topp-plasseringen.

Nå kan en ny bedrift startes opp via nettet, og det tar kun fire dager å få registrert bedriften. I verdens verste land å starte bedrift tar dette 155 dager.

Også byggetillatelser kan søkes elektronisk, som reduserer behandlingstiden til 38 dager, den tredje raskeste i verden. Søkerne får jevnlig oppdateringer om utviklingen i saken deres på e-post eller tekstmelding.

Singapore er også best på rettslig beskyttelse av investorer, laveste eksport- og importkostnader og den raskeste behandlingstiden for å løse uenigheter mellom forretningsdrivende.

Men Singapore er ikke best i alt: Verdens verste sted å få jobb

Norge nummer 10

Nestbest i verden er New Zealand, og Norge kommer såvidt med på topp-ti listen med en tiende plass.

Danmark er best i Norden med femte plass, men Norge slår iallefall svenskene, som kommer på en 17. plass og dermed ikke er med på topp-ti listen i det hele tatt.

Norge får kritikk for at skattenivået er relativt høyt, at arbeidsmarkedet er for regulert og at byggetillatelse krever 14 prosedyrer og tar 252 dager.

Les også: Færre får jobb, produksjonen faller

På den positive siden er Norge god på elektroniske søkeprosesser, det er raskt å starte ny bedrift og vi har lave kostnader for å endre selskapsform eller legge ned driften av et selskap.

Les flere nyheter på E24.no

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ny kåring: Norge verdens niende beste business-land- Dette var skuffende

  2. Her er Europas beste arbeidsplasser

  3. Norge når ikke opp: Dette er verdens ledende tek-byer

  4. Annonsørinnhold

  5. 10 verste land å starte bedrift

  6. Norge klatrer på rangering: I disse landene er det lettest å gjøre business