Budweiser kan havne på Tesla-trailere

Anheuser-Busch, bryggeriet som lager Budweiser, sier det har bestilt 40 av Tesla-vogntogene som ble lansert forrige måned.

EL-VOGNTOG: Tesla presenterte nylig et elektrisk vogntog som skal være klart for levering i 2019. Bryggeriet som lager Budweiser sier det har bestilt 40 stykker
 • NTB
Publisert: Publisert:

Ordren er en av de største bestillingene av den elektriske semitraileren, som etter planen skal leveres fra 2019, skriver Reuters.

– Vi leter stadig etter måter å gjøre verdikjeden vår mer bærekraftig, effektiv og innovativ. Å investerere i semitrailere fra Tesla hjelper oss å nå dette målet, samtidig som vi bidrar til sikkerhet på veiene og reduserer vår miljøavtrykk, sier James Sebrot, som er bryggeriets sjef for logistikkstrategi.

Planen er å bruke de elektriske vogntogene til leveranser til amerikanske grossister innenfor en 800 kilometers radius fra bryggeriet. Det er den varslede rekkevidden på de nye el-lastebilene.

Flere speditører har lagt inn order på minst 117 Tesla-vogntog så langt. Det reelle tallet er trolig høyere, ettersom et transportfirma nylig sa det hadde bestilt flere biler, men uten å oppgi noe konkret tall. Ordreinngangen er likevel forholdsvis beskjeden, som gjenspeiler en usikkerhet om det fremtidige markedet for elektriske nyttekjøretøy, blant annet fordi de har kortere rekkevidde enn sine dieseldrevne konkurrenter.

Tesla har ikke ønsket å kommentere bestillingene.

Les også

Milepæl for Volvo: Har solgt 100.000 biler i Kina i år

Les også

Bitcoinveksler saksøker Nordea etter Kripos-etterforskning

Les også

Elon Musk: – Min Roadster skal skytes ut i rommet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Tesla Motors
 2. Vin
 3. Elbil
 4. Bil
 5. Trafikk
 6. Elon Musk
 7. Fornybar energi

Flere artikler

 1. Posten kjøper Teslas elektriske semitrailer

 2. Lover Tesla-pickup: – Har tenkt på det i fem år

 3. Posten har bestilt hydrogendrevet lastebil

 4. 2017 ble året gigantene kjørte storsatsing på elbil

 5. Splittet etter Tesla-show