Sandberg vil ikke gi opp fiskeeksport til Iran

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) håper fortsatt at Norge kan eksportere fisk til Iran, til tross for at Sjømatrådet og eksportører har gitt opp landet.

IRAN-SATSING: Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) gir ikke opp arbeidet med å få norsk eksport av sjømat til Iran, selv om Norges sjømatråd har gitt opp. Her kjøper Sandberg belter ved et tidligere besøk i landet, da han reiste sammen med sjømatrådet.
Publisert: Publisert:

I 2016 ledet fiskeriminister Sandberg en stor norsk sjømatdelegasjon til Iran i håp om at landet kunne bli et nytt marked for norske fiskeeksportører.

Nå har Sjømatrådet gitt opp landet, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har jobbet med Iran helt fram til i vår, da gjorde vi en vurdering sammen med norske eksportører om å avslutte arbeidet, sier direktør for markedsinnsikt og markedsadgang Asbjørn Warvik Rørtveit i Norges sjømatråd til avisen.

– Grunnen til at satsingen ble innstilt, er at det har vært såpass store problemer med betaling mellom Norge og Iran. Dette skjedde før det ble brudd i atomavtalen mellom USA og Iran. Vi hadde innstilt aktiviteten i forkant av det, sier han.

Statsråden gir ikke opp

Fiskeriminister Per Sandberg insisterer likevel på at Iran er et marked det er verdt å satse på.

– Det er regjeringens politikk. Iran er et interessant marked, sier Sandberg.

Den siste uken har han vært i hardt vært etter at han tidligere i sommer reiste til Iran sammen med sin iranskfødte kjæreste Bahareh Letnes. I juli avslørte Fiskeribladet at Letnes i januar registrerte et selskap som har mål om å drive eksport av fisk fra Norge til Iran.

– Jeg kjente ikke til selskapet i det hele tatt før det ble omtalt i Fiskeribladet. Dette selskapet har jo stort potensial nå, det har fått stor omtale og pr, sier Sandberg.

Les mer: Per Sandberg flørter med sjømatjobb etter politikerkarrieren

Publisert:

Her kan du lese mer om