NHO bryter sukkersamarbeidet med regjeringen

Regjeringens økte sukkeravgifter gjør at bedriftene i NHO Mat og drikke ikke vil fortsette samarbeidet om mindre tilsatt sukker i mat og drikke.

BRYTER: Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og drikke sier de ikke vil fortsette samarbeidet med regjeringen.
Publisert: Publisert:

Som varslet på forhånd, ble ikke den omstridte økningen i sukkeravgiften endret i den borgerlige avtalen om revidert nasjonalbudsjett. Det betyr slutten på samarbeidet næringslivet og regjeringen har hatt siden desember 2016.

– Vi sier nå at dette samarbeidet ikke kan gå videre som forutsatt, fordi Stortinget vedtok rekordhøye økninger av det som allerede var noen av verdens høyeste avgifter i fjor. Det har endret forutsetningene for samarbeidet, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og drikke til NRK.

Han understreker at næringen på egen hånd vil fortsette å jobbe for å redusere mengden tilsatt sukker i mat og drikkevarer.

Folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) sier til NRK at det er synd at næringslivet tar en pause i samarbeidet. Hun understreker at det ikke er hun som er ansvarlig for avgiftspolitikken, det er det finansministeren som er, men at hun gjerne vil være med på å finne en løsning.

– Jeg ser at dette har kommet litt uheldig ut, og jeg vet at næringslivet føler seg litt tilsidesatt, og at det er litt frustrasjon rundt revidert nasjonalbudsjett og det å ikke bli tatt med på råd.

Les også

– Overveldende komplisert regelverk

Les også

– Norge går glipp av store muligheter

Les også

– Vi har akkurat vært i krisemøte

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om