500 nye må gå i Aibel

Halvparten av stillingene blir tatt i Stavanger

MÅ KUTTE: Her fra Aibel i Haugesund. Bygging av installasjoner til Troll-feltet for Statoil

Aibel
 • Johan Hammerstrøm
Publisert:,

De ansatte i oljeserviceselskapet ble i ettermiddag varslet på et allmøte at 500 nye ansatte mister jobben. Det var Stavanger Aftenblad som først meldte om kuttene. Halvparten av kuttene tas ved Aibels kontor i Stavanger, men også avdelingene i Haugesund, Bergen, Kristiansund, Stjørdal og Harstad blir rammet av den nye nedbemanningen.

– Det var selvfølgelig trykket stemning på allmøtet. Alle tar dette med det største alvor, og både ledelsen og fagforeningene beklager at vi befinner oss i denne situasjonen, sier kommunikasjonsdirektør i Aibel, Bjørg Sandal til E24.

Totalt er det 4.300 ansatte i Aibel, og selskapet var nylig gjennom en runde med kutt rett før jul. Denne gangen er det ingeniørene som blir rammet, opplyser Sandal.

Bjørg Sandal, kommunikasjonsdirektør i Aibel

– Vi kommer til å gå i gang med drøftelsesmøter nå i april. Så denne kuttprosessen blir igangsatt øyeblikkelig, sier Sandal.

Har kuttet 2.300

I 2014 kuttet selskapet 1.000 ansatte og 1.000 innleide. Med kuttene fra 2015 og dagens kutt blir reduksjonen på ca. 2.300 ansatte totalt siden oljebremsen startet.

Sandal sier at det ikke ble vurdert å benytte seg av permittering i denne omgangen.

– Vi må ha utsikter til nye prosjekter dersom vi skal benytte oss av permitteringsordningen. Slik vi ser det nå er det ingen utsikter til noen større kontrakter i markedet de neste 30 ukene fremover, sier Sandal.

Aibels finansdirektør Kaare Espolin Fladmark var marginalt mer optimistisk da E24 møtte ham på Swedbank Energy Summit for to uker siden. Da påpekte han at seieren i anbudskonkurransen for Johan Sverdrup var svært viktig for selskapet. Kuttene ville blitt enda dypere dersom Aibel ikke landet denne kontrakten.

Les også

Oljeservice-toppene om markedet: Knalltøft, men oversiktlig

– Den vanskeligste beskjeden jeg har gitt

Momir Repaja, konserntillitsvalgt i Aibel.

Hugo Bergsaker VG

– I dag var det veldig nedtrykt stemning. Folk har tatt det med fatning, men det var den vanskeligste beskjeden jeg har gitt, sier konserntillitsvalgt i Aibel, Momir Repaja.

Repaja sier at permittering ble diskutert med ledelsen, men at mangelen på nye kontrakter gjorde at det ikke var realistisk.

– Dersom vi hadde sett lyset i tunnelen nå i 2016 eller starten av 2017 så hadde vi selvfølgelig stått på hardt for permittering. Men det er ikke noe lys der ennå, sier Repaja.

Her kan du lese mer om

 1. Aibel
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  500 ansatte må gå i Aibel

 2. Betalt innhold

  500 ansatte må gå i Aibel

 3. Betalt innhold

  Aibel kutter 500 stillinger

 4. Annonsørinnhold

 5. 700 ansatte må gå i FMC Subsea

 6. Betalt innhold

  Milliardkontrakt gir jobb til 1500 i Haugesund