Sharif vil ha første bil

Tommye Sharif lover å sove i kø for å kjøpe nyskapninger fra Saab.

Publisert:

Selv etter blandede erfaringer som Koenigsegg-eier har Sharif sterk tro på Eker og von Koenigsegg.

- Inntrykket mitt er at Christian von Koenigsegg er en jordnær person som jobber hardt. Og han har den samme holdningen som meg. Enten så gjør du det 100 prosent, eller så gjør du det ikke, sier millionær og dekkforhandler Tommy Sharif.

Sharif er en av to nordmenn som har eid en Koenigsegg. Eierskapet ble kort da bilen havnet av veien og måtte tilbake til fabrikken.

Knuste egget

Koenigsegg-entusiast og kjendisinvestor Idar Vollvik skal ha vært megler mellom partene da bilen ble returnert. Eker og Sharif skal nå være godt forlikt igjen og sistnevnte tror det kan komme spennende nyskapninger fra SAAB i fremtiden.

- Jeg lover at jeg skal være den første som sover i sovepose for å få den første bilen når de presenterer noe spennende, sier Sharif.

Knuste egget

Sharifs bil ble solgt videre til Hennes & Mauritz-arvingen Stefan Bengtsson. Den endte sine dager i fronten på en søppelbil 18 timer senere, og kostet sin nye eier 333 333 svenske kroner pr. time han eide den. Dette resulterte i at fabrikken innførte obligatorisk kjørekurs for alle kjøpere.

Les flere økonominyheter på E24.

Publisert: