Håver inn millioner på å frakte oljearbeidere

STAVANGER (E24) CHC Helikopter Service håver inn 2,2 milliarder kroner på å fly ansatte til og fra oljeinstallasjonene. En ny storkontrakt med Statoil gir mer penger i kassen.

VIKTIG BRIKKE: Årlig frakter CHC Helikopter service om lag 700.000 passasjerer til og fra oljeinstallasjonene i Nordsjøen.
 • Ida Hanstad
Publisert:

Det er ikke bare oljegigantene som tjener gode penger på det sorte gull. En rekke selskaper tjener gode penger på å levere ulike tjenester til oljeselskapene.

CHC Helikopter Service (CHC HS) i Stavanger er ett av dem. Årlig frakter de om lag 700.000 passasjerer frem og tilbake fra offshore oljeinnstallasjoner på norsk sokkel.

Selskapet er eid av CHC HS i Vancouver, og har i alt 250 helikoptre fordelt på en rekke land

- I Norge er vi den største helikopteroperatøren på norsk sokkel, i hvert fall både hvis man måler antall i helikoptre og omsetning, sier administrerende direktør Arne Roland til E24.

Sjekk regnskapstallene til norske bedrifter på E24 Bedrift.

Gode penger

Siden 2007 har driftsinntektene ifølge kredittopplysningsselskapet AAA Soliditet AS økt med over 1 milliard, og lå i 2011 på 2,1 milliarder kroner. Årsresultatet var på 43,6 millioner kroner, som er en kraftig økning siden 2010.

Sjekk regnskapstallene selv på E24 Bedrift.

I juli 2012 inngikk CHC en storkontrakt med Statoil.

Kontrakten har en estimert verdi på om lag 5 milliarder norske kroner.

Helikopterselskapet skal fly fra Kristiansund og Brønnøysund i tillegg til å ha et søk- redningshelikopter på Heidrun-feltet. Kontrakten har oppstart fra henholdsvis juli 2014 og februar 2015 og varer i fem år. Alle kontraktene har dessuten opsjoner på inntil tre års forlengelse.

- Sikrer veksten

- Det er klart vi er glade for at Statoil valgte oss, sier Roland, som sier de foreløpig er usikre på nøyaktig hvor mye kontrakten vil ha å si for økonomien.

- Hvorvidt den vil føre til økt omsetning for selskapet samlet sett avhenger av hvordan vi lykkes på andre kontrakter også, men dette er definitivt et viktig grunnlag for å sikre en generell vekst som vi forventer, legger han til.

Ifølge Roland opererer selskapet mange kontrakter parallelt, og det er derfor også vanskelig å si nøyaktig hvor mange personer hver kontrakt sysselsetter.

- Men jeg vil anta at Statoil-kontraktene alene sikrer cirka 100 årsverk for oss, sier han.

LES OGSÅ: Dette er Norges ti største selskaper

Saken fortsetter under bildet.

FORNØYD: Med en nylig inngått storkontrakt med Statoil har administrerende direktør Arne Roland i CHC helikopter service grunn til å smile.

Holder tempoet oppe

Roland understreker at avtalen ikke gjør hverdagen mer avslappende for han og de andre ansatte.

Vet du om et selskap E24 bør besøke? Tips vår journalist.

- Vi lener oss ikke tilbake fordi vi nå er inne i en veldig god periode. Det er helt nødvendig hele tiden å tenke et stykke inn i fremtiden, sier han, og legger til at de har kapasitet til å ta på seg flere kontrakter.

- Det kommer stadig nye kontrakter til markedet, og mange av disse er vi veldig interessert i. Ved nye kontrakter kan vi flytte helikoptre fra en annen base fra vår verdensomspennende virksomhet hit til Norge. Den fleksibiliteten er en stor fordel, sier han.

Også nye aktører på markedet gir ifølge Roland grunn til å fortsette å jobbe intensivt.

LES OGSÅ: Her er alt du trenger å vite om Norge AS

- Med jevne mellomrom dukker det opp konkurrerende selskaper. Da gjelder det å jobbe enda hardere. vi skal hjelpe våre kunder til å nå lenger, utrette mer og komme trygt hjem igjen, sier han.

Han legger til at det riktignok ikke er enkelt å starte opp et nytt selskap.

- Dette er en kapitalintensiv bransje. Man må ha en solid egenkapital og vite hva man driver med, hvis ikke er det lett å forsvinne fort som følge av konkurranse fra større selskaper, forklarer CHC HS-sjefen.

HENTER OG BRINGER: Oseberg A er en av mange installasjoner CHC Helikopter Service frakter ansatte til og fra.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

 1. CHC Group søker konkursbeskyttelse i USA

 2. Skal fly til Nordsjøen for 450 mill.

 3. Betalt innhold

  Helikopterselskap med sitt beste resultat siden 2001

 4. Betalt innhold

  Sikret Statoil-kontrakt verdt 800 millioner kroner

 5. Betalt innhold

  Kraftig svikt i omsetningen for CHC Helikopter Service