APOTEKFORENINGEN: - Apotekene taper 300 millioner

Apotekene taper årlig 300 millioner kroner til dagligvarebransjen.

TAPER TIL DAGLIGVAREBRANSJEN: Apotekforeningen anslår at apotekene taper 300 millioner kroner årlig til dagligvarebransjen.

Josefsen, Jon-Michael
Publisert:,

Før var de alene om å selge reseptfrie medisiner, men siden 2003 har dagligvarebutikkene tatt rundt halve omsetningen på reseptfrie varer som Paracet og nesedråper.

- Jeg anslår at apotekene taper rundt 300 millioner kroner til dagligvarehandelen i året, sier administrerende direktør i Apotekforeningen, Oddbjørn Tysnes til Dagen Næringsliv (DN).

Det har ført til at flere apotekkjeder tilbyr andre ting enn legemidler. I år satser blant annet Boots på et større utvalg av gavepakker som skal passe under juletreet.

40 prosent mer julegaver

- Vi solgte 40 prosent mer julegaver i november i år enn i fjor, sier Elisabeth Hunter, administrerende direktør i Boots til DN.

Til avisen forteller Hunter at mens apotekkjeden for snaut åtte år siden solgte 80 prosent legemidler og 20 prosent selvvalgte produkter, er det nå 50/50 på enkelte utsalg.

Apotekkjeden Boots åpnet fire nye apoteker i år og har 146 utsalgssteder i Norge. Til tross for at kjeden hadde et negativt driftsresultat på 400.000 kroner i fjor, var det likevel en bedring på nesten 28 millioner kroner året før, skriver DN.

Flere nyheter på E24