DNB-stiftelse skal være blant Amedia-interessentene

Sparebankstiftelsen DNB og minst én annen aktør skal være aktuelle som kjøpere av Amedia, etter det nettavisen Medier 24 erfarer.

MULIG KJØPER: Sparebankstiftelsen DNB skal ifølge Medier24 være en aktuell kjøper av avis- og mediehuset Amedia. Her fra DNBs hovedkontor i Bjørvika i Oslo sentrum.
  • NTB
Publisert: Publisert:

I tillegg til stiftelsen er et utenlandsk fond aktuelle som kjøpere, ifølge nettavisen , som siterer flere uavhengige, anonyme kilder med kjennskap til prosessen.

DNB-stiftelsen forvalter en kapital på 20 milliarder kroner og deler hvert år ut mange millioner kroner til ulike kunst- og kulturformål. Ifølge nettavisen vurderer stiftelsen nå å bruke mellom 1 og 2 milliarder kroner på å kjøpe Amedia fra Telenor, LO og Fritt Ord.

Ferd-bud?

Klassekampen skrev lørdag at Johan H. Andresen og investeringsselskapet Ferd skal ha lagt inn bud på Amedia. Ifølge Medier 24 stemmer ikke dette.

«Uansett om Ferd er med i en prosess eller ikke, så kan vi nok ikke kommentere dette», skriver styreleder Johan H. Andresen i Ferd i en epost til Klassekampen.

Kan bli avgjort snart

Tidligere i uken bekreftet Polaris Media i Trondheim at selskapet ikke var med i andre budrunde da fristen for å legge inn bud på mediegruppen gikk ut. Heller ikke David Montgomery, som gjennom Edda Media tidligere har eid en rekke av avisene, er med i sluttrunden, bekrefter Truls Velgaard, som var konserndirektør i Edda Media før det ble solgt til A-pressen. Montgomerys investeringsselskap har likevel ikke trukket seg fra salgsprosessen, sier Velgaard.

Ifølge både Medier 24 og Klassekampen tyder mye på at salget av Amedia kan bli avgjort raskt, kanskje allerede til uken.

Les også

Storebrand kapret stor avtale med Unio

Les også

Klassekampen: – Ferd kan bli Amedia-kjøper

Les også

Yahoo til salgs?

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. DNB

Flere artikler

  1. Klassekampen: – Ferd kan bli Amedia-kjøper

  2. – DNB-stiftelse kjøper Amedia mandag

  3. Stiftelse kjøper Amedia for 1,4 mrd.

  4. LO selger seg ut av Amedia

  5. – Om dette går bra, kan vi få tilbake pengene om 20 eller 25 år. Hva vet jeg?