Halvparten mister jobben ved Telemark Kildevann i Fyresdal

Telemark Kildevann i Fyresdal må si opp 15 av 30 ansatte før sommeren som følge av at svenske ICA ikke lenger vil kjøpe flaskevann fra Norge.

HALVERER STABEN: Vannprodusenten Telemark kildevann ser seg nødt til å si opp 15 ansatte. Illustrasjonsbildet er fra 2008.
Publisert: Publisert:

En av produksjonslinjene blir stanset samtidig som femten personer mister jobben på fabrikken, som er Fyresdal kommunes største private bedrift og den største norskeide produsenten av vann og brus, skriver NRK.

Dette skjer på bakgrunn av at en av hovedkundene, svenske ICA, bestemte seg for å satse på kortreist svensk vann.

– Vondt

– Det er veldig vondt for dem som kommer til å lide på grunn av dette i ei lita bygd som Fyresdal med 1.300 innbyggere. Det gjør vondt, sier styreformann Bjørn Bunæs til kanalen.

Han trekker fram sukkeravgiften som en sentral årsak til at svenske ICA ikke lenger vil kjøpe fra Telemark Kildevann.

Les også

Slik unngår nordmenn sukkerskatten

– Jeg mener det ikke er en sukkeravgift, men en produktavgift som gjelder 99 prosent av de produktene vi selger, sier styreformannen.

Leverer til flere aktører

Telemark Kildevann leverer også til Norgesgruppen, Coop, Tine og Multibev.

De leverer i tillegg til Coca-Cola, som torsdag forrige uke sa til NRK at de nedbemanner med 13 ved fabrikken på Lørenskog som følge av at avgiften på brus og andre alkoholfrie drikkevarer som er tilsatt sukker eller kunstig søtstoff ble skrudd opp med 42 prosent fra nyttår.

Kommunikasjonssjef Mette Vinther Talberg i Coca-Cola Norge sier til E24 at de venter at avgiften vil føre til en volumnedgang på opptil 10 prosent.

Les også

Coca-Cola permitterer og legger storinvestering på is etter avgiftshopp

Les også

Familiebedrift gikk over ende etter Brødboksen-konkursen

Les også

Slik unngår nordmenn sukkerskatten – med regjeringens momskutt

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om